تابلو پاد؛

انواع تابلو برق

انواع تابلو برق آتلیه دات کام: تابلو برق در هر فرآیند الکتریکی حیاتی بوده و با تقسیم ایمن تغذیه برق اصلی به اجزای کوچکتر، که به عنوان مدارهای انشعاب شناخته می شوند، الکتریسیته را در سراسر خانه ها و سایر ساختمان ها توزیع می کند.


تابلو برق چیست و چه وظیفه ای دارد؟

تابلو برق یک جزء مهم در فرآیند توزیع برق خانه ها و سایر مکان ها می باشد و هر ساختمانی دارای تابلوبرق است. تابلو برق در هر فرآیند الکتریکی حیاتی بوده و با تقسیم ایمن تغذیه برق اصلی به اجزای کوچکتر، که به عنوان مدارهای انشعاب شناخته می شوند، الکتریسیته را در سراسر خانه ها و سایر ساختمان ها توزیع می کند. این مدارها سپس برق را به پانل ها، ترانسفورماتورها و سایر تجهیزات الکتریکی می‌رسانند که بیشتر آن را در دستگاه‌ هایی که به آن نیاز دارند توزیع می کنند. لازم به ذکر است که مقدار جریانی که هر مدار نگه می دارد بستگی به میزان توانی مورد نیاز هر دستگاه برای عملکرد مناسب دارد.

به طور کلی می توان گفت تابلو برق وسیله ای است برای انتقال جریان الکتریکی از منبع تغذیه به سایر نقاط پایانی که به برد متصل شده اند. منبع می تواند یک ژنراتور الکتریکی یا دستگاه دیگری باشد که جریان را به تابلو برق می رساند و سپس جریان مورد نیاز را به دستگاه های دیگر تخصیص می دهد. تابلو برق برای توزیع ایمن برق در سراسر تاسیسات تجاری و صنعتی استفاده می شود که همانطور که گفته شد در واقع بخشی از یک سیستم توزیع الکتریکی است که تغذیه برق را به مدارهای انشعاب تقسیم می کند در حالی که برای هر مدار در یک محفظه مشترک یک مدار شکن محافظ یا فیوز ارائه می دهد.

یکی از متداول ‌ترین پیکربندی ‌های تابلو برق، مجموعه ‌ای از تابلوهای برق متصل به هم است که هر یک از پانل ها به نوبه خود دارای یک سری سوئیچ است که کنترل جریان برق را ممکن می سازد. با استفاده از سوئیچ ها می توان ولتاژی را که به دستگاه های متصل منتقل می شود تنظیم نمود و اطمینان حاصل کرد که جریان برای آسیب رساندن به مدار کافی نیست. بنابراین تابلو برق را می توان به عنوان راهی برای افزایش ایمنی استفاده از برق در کارکرد انواع لوازم، ماشین آلات و سایر دستگاه ها در نظر گرفت.

بر اساس تعاریف فوق در رابطه با وظیفه ی تابلو برق می توان گفت که بخشی از عملکرد تابلو برق، تخصیص جریان به هر دستگاه بر اساس میزان توان لازم برای کارکرد دستگاه ها می باشد. این بدان معنی است که تابلو برق جریان ثابتی را از منبعی مانند ژنراتور برق دریافت کرده و سپس آن جریان بر اساس وضعیت فعلی هر دستگاه، با افزایش های کوچکتر به هر یک از دستگاه های متصل هدایت می شود. هم چنین جریان برق دستگاه های متصل که فعال نباشند را به حداقل رسانده و از هر نوع اضافه بار سیم کشی یا مدار جلوگیری می کند و زمانی که دستگاه ها فعال می شوند، جریان برق را تنظیم می کند.

تابلو برق را می توان در هر قسمتی از خانه نصب کرد. در برخی از خانه ها، آن را در راهرو و در برخی دیگر در جلوی خانه و ... قرار می دهند. تابلو برق دارای تعداد زیادی کلید ایمنی، قطع کننده مدار یا فیوز است. تمام مدارهایی که از خانه شما عبور می کنند از این نقطه مرتب و کنترل می شوند و از این جعبه به کنتور برق متصل می شوند.

تابلو برق ها به گونه ای طراحی و مونتاژ شده اند که در مواقعی که مشکلی در جریان برق ساختمان وجود داشته باشد، از آن خارج شده و هنگامی که از یک خط الکتریکی خاص استفاده بیش از حد شود یا هنگامی که یک دستگاه برقی خراب شود و باعث اتصال کوتاه گردد، خاموش می شود و بدین ترتیب ساختمان را از آتش سوزی در امان نگه می دارد یا حتی می تواند اعضای خانواده را از برق گرفتگی نجات دهد.

توجه داشته باشید که جهت مونتاژ تابلو برق باید چیدمان صحیح تجهیزات الکتریکی در آن را رعایت کنید و تمامی نکات امنیتی مونتاژ تابلو برق از جمله نحوه عملکرد سیستم، سطح کیفیت و همچنین سطح ایمنی دستگاه را در نظر بگیرید تا بتوانید یک تابلوی استاندارد با سیستم عملکردی با کیفیت بالا تهیه نمایید.

 

انواع تابلو برق

تابلوهای توزیع برق ممکن است با توجه به نوع کاربرد و اصول طراحی شان متفاوت باشند. تابلو برق ها از نظر کاربردی که دارند در دو گروه تابلو برق توکار و تابلو برق روکار دسته بندی می شوند.

تابلو برق توکار:

از تابلو برق توکار به منظور محافظت از تجهیزات برق صنعتی در داخل دیوار و با کمک یک باکس استفاده می شود که جهت عدم تماس بدن انسان با جریان مستقیم برق و یا عوامل محیطی کاربرد دارد. این نوع از تابلو برق را به گونه ای داخل دیوار قرار می دهند که باکس آن ها مشخص نباشد و فقط درب باکس مشاهده می شود. از آنجایی که تابلو برق توکار داخل دیوار قرار می گیرد لذا می توان روی باکس آن را به راحتی با هر نوع پوششی مانند کاغذ دیواری، کابینت یا کمد و ... پوشاند.

ویژگی توکار بودن تابلو برق باعث می شود که تجهیزات تابلو برق توکار از عوامل بیرونی مانند باد و باران، گرد و غبار و هم چنین رطوبت ساختمان در امان بماند و محافظت شود، و بدین ترتیب امنیت ساختمان حفظ می گردد.

تابلو برق روکار:

یکی از پرکاربرترین و پرمصرف ترین انواع تابلو برق، تابلو برق روکار می باشد که در واقع نوع ساده ای از تابلو برق صنعتی می باشد. از آنجا که تابلو برق روکار برخلاف تابلو برق توکار به عملیات ساختمانی بعد از نصب نیاز ندارد، لذا طرفداران بیشتری داشته و در صنایع و کارخانه های بهداشتی و غذایی کاربرد بسیاری دارد.

تابلو برق روکار دارای یک محفظه می باشد که تمام اجزای تابلو برق داخل آن قرار می گیرد، که این محفظه می تواند از جنس فلز (آهن، استیل، آلومینیوم) و یا پلاستیک باشد. لازم به ذکر است که تابلو برق‌ های استیل از لحاظ استحکام در رده ی بالاتر بوده و در نتیجه طول عمر بیشتری دارند.

شرکت تابلو پاد با هدف طراحی، تامین و تولید تابلو برق نوآورانه و ارزش آفرین تجهیزات زیرساختی و فناورانه صنعت برق، ارائه دهنده انواع مختلف تابلو برق می باشد.

آدرس سایت : https://tablopaad.com/

تلفن : 36616322 - 36616332

 

1401/08/05
15:14:24
5.0 / ۵
1015
تگهای خبر: رپورتاژ , استاندارد , سایت , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
جمع 2 و 2 ؟
آمار بازدید سایت
بازدید امروز: 1,068
بازدید دیروز: 4,874
هفته اخیر: 41,655