در نشست دبیر شورای هنر مطرح شد:

از پرونده باز سند ملی سینما تا ماجرای نشان دادن ساز در تلویزیون

از پرونده باز سند ملی سینما تا ماجرای نشان دادن ساز در تلویزیون به گزارش آتلیه دات کام، دبیر شورای هنر درباره ی انتقادهایی که نسبت به تصویب سند ملی سینما مطرح گردیده است، اظهار داشت: پرونده هنوز باز است و این سند بطور قطعی فیکس نیست.


به گزارش آتلیه دات کام به نقل از ایسنا، دبیر شورای هنر روز سه شنبه، ۲۳ مردادماه یک نشست خبری برای ارائه گزارش کار این شورا و تشریح سندهای مصوب هنری را، در حالی برگزار کرد که روز گذشته خبر تصویب سند ملی سینما در این شورا با واکنش منفی خانه سینما همراه شد و در دیگر حوزه های هنری همچون هنرهای نمایشی و هنرهای تجسمی نیز انتقادهای فراوان وجود دارد.
در این جلسه محمدحسین ایمانی خوشخو در ابتدا با عرض ارادت به ساحت سیدالشهداء در آستانه اربعین در گزارشی به شورای عالی انقلاب فرهنگی و شوراهای اقماری آن همچون شورای هنر و جایزه جلال آل احمد و فرهنگستان هنر که قبل از سال ۱۳۸۸ از مصوبات این مجموعه بوده و پس از وقفه ای باردیگر، این شورا شروع به کار کرده است، اشاره نمود.
ایشان سپس اشاره کرد: در دولت شهید رئیسی این شورا خیلی فعال تر کار کرد بطوریکه ۴۲ جلسه برگزار شده و ۱۹ مصوبه هم داشته است. همین طور چند سند بالادستی مثل معماری تصویب گردید که دراین زمینه مشکل جدی داشتیم و شورای عالی معماری و شهرسازی نیز در این بخش فعال است. در این سند جایی برای هنر معماری درنظر گرفته شد و جایزه فجر برای آن تعیین شده است.
او اضافه کرد: سند موسیقی را هم توانستیم به تصویب برسانیم که ابلاغ گردید. از این پس دیگر هیچ دستگاهی حق لغو کنسرت ندارد و صدا و سیما باید موسیقی را با تمام ملزومات موسیقی نشان دهد و دیگر گل جلوی ساز نگذارد.
وی به تهیه سند ملی هنرهای نمایشی و همکاری تئاتری هایی همچون ایرج راد و هوشنگ توکلی هم اشاره نمود و اظهار داشت: بنیاد هنرهای نمایشی نیز راه اندازی خواهد شد.
بگفته ایمانی خوشخو، تاسیس شهر جهانی صنایع خلاق فرهنگی ابلاغ گردیده تا در مقیاس حدود ۳۰۰ هکتار ایجاد شود و مقرر است کشورهایی که با ایران قرابت فرهنگی دارند نیز مشارکت داشته باشند که شاید یک اتفاق جذاب و بی نظیر در منطقه اتفاق بیفتد.
دبیر شورای هنر با اشاره به سند حوزه سینما هم که پربحث شده است، افزود: این سند به حدود ۱۲ سال قبل برمیگردد. دراین زمینه سندی تنظیم شد و در حدود ۱۰ جلسه بررسی گردید، آقای دهکردی مدیرعامل خانه سینما آمدند و به درخواست ایشان، جلسه ای در خانه سینما انجام شد و فرصت بیشتری خواسته شد اما این فرصت سوزی است که از موقعیت استفاده نشود.
وی اشاره کرد: ما در این سند حقوق ذینفعان را در نظر گرفتیم. من به دوستان خانه سینما گفتم که نقش آفرینی آنها در عمل بیشتر خواهد بود. علاوه بر اینها سند ملی سینما ۴۲ بند دارد که همه ایجابی هستند و سلبی نیستند. شورای راهبردی هم متشکل از تمام دست اندرکاران سینما در نظر گرفته شده تا برای اجرا فعال باشد و سند بالاتر از ۶۰ کشور هم برای این مساله بررسی شده است.
ایمانی خوشخو درباره ی گروهی که سند ملی سینما را تهیه کرده است و این که آیا با وجود مخالفت خانه سینما، امکان اجرائی نشدن آن وجود دارد؟ اظهار داشت: شاید بصورت رسمی کسی از خانه سینما در آنجا نبود ولی شورای عالی یک شورای معین است و پرونده همچنان باز است. آن چه الان تصویب شده فیکس نیست که امکان تغییر نباشد.

وی در بخش دیگر درباره ی لزوم سانسور نشدن ادوات موسیقی در تلویزیون و جلوگیری نکردن از کنسرت ها اصرار کرد که اینها دیگر به قانون تبدیل گشته و لازم الاجرا هستند.

وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره ی مخالفتهایی که با اسناد سینما، تجسمی و هنرهای نمایشی از طرف هنرمندان مربوط مطرح شده و این که چرا در آستانه بررسی کابینه دولت جدید، سندها به تصویب رسیدند، بیان کرد: عجله ای در کار نبود. موضوع سند ملی سینما یک جریان بود از ۱۲ سال قبل شروع شده بود و در حقیقت از گذشته به حال رسید و به آینده می رسد. اما راه به هیچ وجه بسته نیست و به عنوان کسی که سال ها خادم هنر بوده، از جامعه هنری و خانه سینما به عنوان بزرگترین صنف سینمایی خواهش میکنم که همکاری کنند چون راه هنوز باز است. اگر ما در شورا بودیم مسیر را با همراهی هنرمندان ادامه می دهیم اما تاکید میکنم عجله ای در کار نبوده است.

وی در قسمتی از این جلسه اظهار داشت: همه اسناد وقتی به عمل می رسند قابل ویرایش می شوند. بطورمثال در سند موسیقی مشخص شده که اگر مسئله ای پیش آمد و احتیاج به تغییر داشت چطور و در کجا ویرایش شود.

ایمانی خوشخو همین طور اظهار داشت: پرحجم ترین سند به هنرهای تجسمی متعلق می باشد که به سبب تعدد رشته های آنست و در حدود ۱۰ صفحه آن در رابطه با بازار و حراج است. مدیرکل هنرهای تجسمی به ما گفتند که نظر هنرمندان تجسمی گرفته شده ولی باز هم بصورت موردی خواستیم که نظر آنها را جویا شوند.
ایمانی خوشخو در ادامه این جلسه از حضور کمرنگ و غیرفعال وزارت آموزش وپرورش در نشست های شورا انتقاد نمود و یادآور شد، کشوری توسعه پیدا نخواهد کرد مگر این که از دوره دانش آموزی و سنین پایین آموزش های لازم به بچه ها داده شود.
او درباره ی علت فعال نبودن وزارت آموزش وپرورش اظهار داشت: بیشتر دستگاهها حضور فعال داشتند ولی در مورد این وزارتخانه نمیدانم به سبب تغییر معاون پرورشی بود یا مسئله دیگر. امیدوار هستم در دوره ی جدید این اتفاق به این شکل تکرار نشود هر چند باید الزامی برای حضور ایجاد شود.

دبیر شورای هنر درباره ی مکان یابی شهرک صنایع فرهنگی خلاق توضیح داد: وقتی این سند ابلاغ گردید خیلی استانها برای اجرا ابراز تمایل داشتند ولی باتوجه به حضور و مشارکت ۱۲ کشور نمی شد خارج از تهران باشد اما دهکده های صنایع فرهنگی خلاق را به شهرهای دیگر می بریم.
ایمانی خوشخو در آخر این جلسه درباره ی پیگیری وضعیت سند ملی سینما اظهار داشت که احتمالاً به زودی به شورای معین می ورد تا بررسی ها آنجا ادامه یابد.



این خبر به روز رسانی می شود.


منبع:

1403/05/24
13:23:56
5.0 / ۵
3214
تگهای خبر: آموزش , دستگاه , سینما , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
جمع 2 و 2 ؟
آمار بازدید سایت
بازدید امروز: 2,468
بازدید دیروز: 3,629
هفته اخیر: 34,979