تصویربرداری دامنه دینامیک بالا

HDR مخفف High Dynamic Range (دامنه دینامیک بالا) است و به فرآیند درهم آمیختن چند عکس از یک صحنه و ترکیب نسبت‌های کنتراست مختلف گفته میشود، چنین کاری  در عکاسی با یک دیافراگم و یا سرعت شاتر ممکن نیست.

 

تصویربرداری دامنه دینامیک بالا (به انگلیسی: High dynamic range imaging)‏ یا اچ‌ دی‌ آر (به انگلیسی: HDR)‏ در پردازش تصویر، گرافیک کامپیوتری و عکاسی به مجموعه‌ای از تکنیک‌هایی گفته می‌شود که نسبت به روش‌های معمول، امکان وجود دامنه دینامیک روشنایی بیشتری بین نقاط تاریک و روشن را فراهم می‌کنند. هدف این تکنیک‌ها نمایش دقیق دامنه شدت‌های نور موجود در صحنه‌های طبیعی است.
عکس‌های اچ‌ دی‌ آر با ترکیب چند عکس به وجود می‌آیند؛ برای هر عکس اچ‌دی‌آر، باید چند عکس با کادر کاملا یکسان تهیه کرد (معمولا ۳ یا ۵ عکس) و هر عکس باید با نوردهی خاصی گرفته‌شده باشد؛ به این ترتیب که یک عکس با نوردهی معمولی و بقیهٔ عکس‌ها با نوردهی دو پله کمتر و بیشتر.هدف از عکاسی اچ‌ دی‌ آر، افزایش محدودهٔ دینامیکی است و با ترکیب محدوده دینامیکی محدود عکس‌ها، به عکسی با محدوده دینامیکی بزرگ، که اچ‌ دی‌ آر نامیده می‌شود دست پیدا می‌کنیم.
 
*نکتهٔ مهم این است که محدوده دینامیکی قالب RAW به مراتب بزرگتر از JPG است، در نتیجه لازم است که برای عکاسی اچ‌ دی‌ آر از قالب RAW استفاده شود.
 
فایل HDR :
وقتی چند فایل عکس را با یکدیگر تلفیق می‌کنیم، حاصل فایلی است با عمق ۳۲ بیتی. فایلهای معمولی عکس معمولاً دارای عمق بیت ۸ یا ۱۶ بیت هستند یعنی در هر کانال رنگ دارای دو به توان ۸ یا ۱۶ بیت اطلاعات می‌باشند. عمق بیت بیشتر فایلهای HDR این امکان را می‌دهد که بهتر بتوان اطلاعات روشنایی و رنگ را پروسس نمود.
 
یک تصویر نمونه با دامنه دینامیک بالا ساخته شده از ۳ نوردهی مختلف را در زیر مشاهده می کنید :
 
Colour Explosion
 
منبع : ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

 

تاریخ:  1391/12/14
نوشته شده توسط : مدیر  سایت
برخی از نظرات شما:
هنوز نظری داده نشده.
بازگشت
09 دی 1403 سایت آتلیه دات کام ... مسئولیت مطالب درج شده در هر آتلیه به عهده مدیر آن آتلیه بوده و سایت آتلیه دات کام هیچ مسئولیتی در قابل آن ندارد.