مهر سیمرغ در فجر ۳۹- شماره چهارم؛

بازیگری كه با عبور از گیشه به سیمرغ رسید

بازیگری كه با عبور از گیشه به سیمرغ رسید الناز شاکردوست در ادامه تغییر مسیر حرفه ای خود در عرصه بازیگری امسال با دو فیلم ابلق و تی تی در جشنواره فجر حضور دارد و برخی همچنان او را شانس اصلی شکار سیمرغ بازیگری می دانند.



خبرگزاری مهر - گروه هنر: «مهر سیمرغ» عنوان بسته خبری-تحلیلی روزانه ای است که به مرور متن و حاشیه سی ونهمین جشنواره فیلم فجر می پردازد. هر روز می توانید با «مهر سیمرغ ۳۹» در جریان آخرین تحولات بزرگ ترین رویداد سینمایی کشور، در متفاوت ترین دوره برگزاری قرار بگیرید.
امروز چهارشنبه ۱۵ بهمن ماه و هم زمان با چهارمین روز اکران فیلم های سی ونهمین جشنواره فیلم فجر، در سینمای رسانه و سینماهای مردمی با چهارمین شماره از «مهر سیمرغ ۳۹» همراه شوید.
چهره روز؛ الناز شاکردوست
دو سال پس از درخشش «شبی که ماه کامل شد» در جشنواره فیلم فجر، نرگس آبیار روز گذشته اما فیلم سینمایی «ابلق» را به جشنواره آورد وجه تسمیه این دو فیلم هم حضور الناز شاکردوست و هوتن شکیبا باز هم در قامت یک زوج بود؛ حضوری درخشان از هر دو بازیگر که نشست خبری این فیلم را هم متاثر از خود کرده بود تا جایی که سوالات تعدادی از خبرنگاران حول محور همین موضوع می چرخید.
همین بازی های یک دست و دیده نشده از هوتن شکیبا و الناز شاکردوست بود که داوران جشنواره سی و هفتم را بر آن داشت تا سیمرغ بهترین بازیگر زن و مرد را به این دو برای حضور در «شبی که ماه کامل شد» بدهند.

الناز شاکردوست اما امسال دو فیلم «ابلق» و «تی تی» را در ویترین جشنواره فیلم فجر دارد که از منظر تعدادی از منتقدان او یک از شانس های اصلی کسب سیمرغ است.
مسیر طی شده برای الناز شاکردوست در عرصه بازیگری، مسیری تامل برانگیز است؛ بازیگری که نخستین حضور جدی اش را می توان بازی در «مجردها» قلمداد کرد اما پیمودن همین مسیر و حضور در فیلم های تجاری همچون «آتیش بازی»، «کیش و مات»، «رسوایی» و… که او متضمن گیشه هایشان بود، او را زیر تیغ انتقادها برد.
فریدون جیرانی اما در سال ۹۶ با «خفگی» وجهی تازه از او را نمایان کرد، حضوری که این نوید را می داد مقرر است بازی ها و انتخاب هایی تازه و متفاوت از آنچه که قبل تر در کسوتش بوده را ببینیم، همین هم شد، سرانجام حضور تحسین برانگیز وی در «شبی که ماه کامل شد» نقطه عطف کارنامه کاری این بازیگر شد.
الناز شاکردوست اما حضور در «ابلق» را برگرفته از دغدغه هایش می داند، حضوری که به زعم خودش صرف نظر از کسب سیمرغ تأثیرگذاری اش را برتر از هر جایزه ای می خواند. حالا لطمه پذیری زنان مساله اوست، مساله ای که موجب می شود بخواهد صدای زنانی باشد که دستشان به جایی نمی رسد؛ بانوانی که سکوت نمی کنند اما در نهایت مصلحت را پیشه می کنند.
فیلم روز؛ تک تیرانداز
«جای خالی قهرمان در سینمای ایران» حکایت تازه ای نیست؛ سال ها است که ویترین سینمای ایران از حضور «قهرمان» بی بهره است و شاید بنا بر این ورود فیلمی از جنس «تک تیرانداز» به ویترین جشنواره سی ونهم فیلم فجر، بسیاری را امیدوار به اتفاقی تازه کرد؛ فیلمی اقتباس شده از زندگی واقعی یکی از قهرمانان کمتر شناخته شده دوران دفاع مقدس یعنی شهید عبدالرسول زرین.
جذابیت روایت حماسه آفرینی های تک تیراندازی که دامنه تأثیر و نفوذش به اندازه ای بوده که او را «گردان تک نفره» خطاب می کردند و شخص صدام حسین برای سرش جایزه ای کلان تعیین کرده بود، آنقدر زیاد است که می توانست بهترین پشتوانه برای خلق یک قهرمان سینمایی بر پرده نقره ای قلمداد شود.
علی غفاری در مقام کارگردان، بعد از تجربه سنگین اما نه چندان موفق «استرداد» حالا و در دومین پروژه بزرگ خود در مقیاس سینمایی «تک تیرانداز» را به ویترین جشنواره فیلم فجر رسانده است، فیلمی که ابراهیم اصغری تهیه کننده آن روز گذشته در نشست خبری، برآورد هزینه تولید آنرا در حدود ۱۰ میلیارد تومان اعلام نمود و حجم بالای امکانات سخت افزاری موجود در اختیار تیم تولید هم از تک تک نماهای فیلم مشخص است، با این همه اما باید اعتراف کرد انتظارمان از یک فیلم قهرمان محور فراتر از آن چیزی بود که روز گذشته بر پرده نقره ای به تماشایش نشستیم.

فیلم «تک تیرانداز» ایده محوری جذابی دارد و جذابیت همین ایده هم فیلم را پیش می برد اما توان و انرژی لازم برای تبدیل شدن به یک فیلم ماندگار و خلق قهرمانی فراموش نشدنی پیش چشم مخاطب را ندارد.
کامبیز دیرباز که بگفته خودش بعد از «مجید سوزوکی» در فیلم سینمایی «اخراجی ها» برای بار دوم در نقش یک شهید واقعی مقابل دوربین ظاهر شده هم در ارائه تصویری باورپذیر و تأثیرگذار از شمایل شهید زرین بر پرده نقره ای چندان موفق عمل نکرده است. نقطه ضعفی که در پرداخت دیگر کاراکترهای فیلم مانند شهید حسین خرازی با بازی امیررضا دلاوری نیز مشهود است.
برگ برنده «تک تیرانداز» اما وجوه بصری آن است؛ از تصویربرداری سعید براتی تا جلوه های ویژه ایمان کرمیان که احتمالاً حاصل کارشان از دید داوران جشنواره هم نادیده نمانده و شانس بالایی برای شکار سیمرغ هم دارند.
با این مختصات باید منتظر واکنش مخاطبان سینمادوست به فیلم «تک تیرانداز» باشیم؛ باید دید آیا دورخیز این فیلم برای پرکردن خلا قهرمان در سینمای ایران به سرانجام می رسد و تیر «تک تیرانداز» به هدف به هدف خوردن خواهد کرد؟
حاشیه روز؛ پزشک معترض «فجر» در کاخ جشنواره
هر چند جشنواره سی ونهم فیلم فجر در آستانه عبور از نیمه راه است اما همچنان چالش محوری این رویداد، کیفیت میزبانی از مخاطبان و رعایت پروتکل های بهداشتی است. چالشی که روز گذشته بار دیگر مسئولان وزارت بهداشت را ناگزیر از طرح تذکر و حتی تهدید به تعطیلی این رویداد کرد و همزمان توضیحات دبیر جشنواره را به دنبال داشت که باردیگر تاکید کرد دراین زمینه هیچ نگرانی ای وجود ندارد و همه پروتکل ها به صورت کامل اجرائی می شود.
در فضای رسانه ای دکتر مصطفی جلالی فخر پزشک و منتقد سینما از شاخص ترین چهره های معترض به برگزاری جشنواره در وضعیت کرونائی بود که نه فقط در فضای مجازی که با حضور در برنامه های سینمایی رادیو و تلویزیون، موکداً برگزاری جشنواره را خلاف مصلحت می دانست و حتی تعبیر «خودکشی جمعی» را برای آن به کار می برد.

روز گذشته اما روابط عمومی جشنواره فیلم فجر ویدئویی از گفتگو با دکتر جلالی فخر منتشر نمود که نشان از تغییر موضع انتقادی این منتقد درباره جشنواره داشت. وی که همچنان با میزبانی از مردم در سینماهای مردمی جشنواره مخالف است، درباره آنچه طی دو روز حضور در برج میلاد بعنوان محل اصلی برگزاری جشنواره مشاهده کرده است، تاکید دارد که همه پروتکل ها به خوبی اجرا می شود و اگر با همین شرایط تا اختتام جشنواره پیش برویم، به سلامت از تهدید کرونا عبور خواهیم کرد.
جلالی فخر در این گفتگو تاکید دارد: «در برج میلاد آدم ها کنار هم نیستند و ارتفاع سقف زیاد است و این میزان خطر را کم می کند به شرطی که این موارد بیرون از سالن هم رعایت شود، کسی ماسک خودرا برندارد و عوامل سینما به کسانی که رعایت نمی کنند تذکر دهند. اگر این موارد همانطور که تا حالا رعایت شده، رعایت شود، جشنواره را با کمترین خطر سپری می نماییم.»
پیشنهاد روز؛ مصلحت
متن و حاشیه تولید و اکران فیلم سینمایی «دیدن این فیلم جرم است» از همان مرحله انتشار اخبار پیش تولید، تازه ترین پروژه سینمایی باشگاه فیلم سوره را در کانون کنجکاوی رسانه ها قرار داد. فیلم سینمایی «مصلحت» در شروع با نام موقت «پدری» کلید خورد، در ادامه تلاش شد تا نام «مصلحت نظام» برای آن انتخاب گردد اما توافق نهایی بر سر همین نام «مصلحت» شکل گرفت.
این فیلم سینمایی نخستین تجربه کارگردانی فیلم بلند در کارنامه حسین دارابی شمرده می شود که محمدرضا شفاه آنرا تهیه کنندگی کرده است. تهیه کننده ای که در دو سال اخیر درگیر حواشی عجیب «دیدن این فیلم جرم است» بود و حالا خودرا برای رونمایی یک فیلم جنجالی دیگر آماده کرده است.

«مصلحت» با بازی فرهاد قائمیان و وحید رهبانی، هر چند فیلمی تاریخی نیست اما می توان آنرا تازه ترین روایت سینمای ایران از بخش های ناخوانده تاریخ معاصر خصوصاً تحولات دهه ۶۰ نیز قلمداد کرد.
مسئله محوری فیلم «عدالت» و نقد «مصلحت اندیشی» است و همین مضامین هم فیلم را به رغم داستان تاریخی، به اثری منطبق بر مسائل روز نیز تبدیل نموده است. «مصلحت» نخستین همکاری مشترک حوزه هنری و سازمان رسانه ای اوج در حوزه فیلمسازی هم شمرده می شود.
فیلم سینمایی «مصلحت» امروز چهارشنبه، در دومین سئانس سینمای اصحاب رسانه روی پرده می رود.

1399/11/15
13:10:25
0.0 / ۵
1295
تگهای خبر: تصویر , تصویربرداری , جشن , جشنواره
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
جمع 2 و 2 ؟
آمار بازدید سایت
بازدید امروز: 4,255
بازدید دیروز: 4,328
هفته اخیر: 41,058