کارن همایونفر چهره هنر انقلاب در سال ۱۴۰۳ شد

کارن همایونفر چهره هنر انقلاب در سال ۱۴۰۳ شد آتلیه دات کام: آتلیه دات کام: کارن همایونفر برای خلق آلبوم «سید الامه» در رثای شهید سیدحسن نصرالله به عنوان چهره هنر انقلاب در سال 1403 برگزیده شد.


به گزارش آتلیه دات کام به نقل از ایسنا، مراسم اختتامیه هفته هنر انقلاب عصر امروز یکشنبه - ۳۱ فروردین ماه - با حضور حجت الاسلام محمد قمی - رییس سازمان تبلیغات اسلامی، محمدمهدی دادمان - رییس حوزه هنری جمال شورجه - کارگردان سینما، حداد عادل، رائد فرید زاده - رییس سازمان سینمایی، ابراهیم حاتمی کیا، حجت الاسلام ایمانی پور - رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه - دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، قادر آشنا - دبیر شورای فرهنگ عمومی، حامد علامتی - مدیرعامل کانون پرورش فکری خردسالان و نوجوانان و اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه در محل حوزه هنری انجام شد.
پروسه انتخاب «چهره سال ۱۴۰۳ هنر انقلاب اسلامی» با یک نظرخواهی سراسری از هنرمندان، فعالان فرهنگی ـ هنری و خبرنگاران حوزه فرهنگ و هنر شروع شده بود. در این نظرسنجی که با جامعه آماری بالاتر از هزار نفر صورت گرفت، شرکت کنندگان گزینه های پیشنهادی خود برای کسب عنوان «چهره سال هنر انقلاب» را به دبیرخانه هفته هنر انقلاب اسلامی معرفی کردند. به موازات این نظرخواهی، مراکز و واحدهای تخصصی حوزه هنری انقلاب اسلامی نیز گزینه های پیشنهادی خود برای کسب عنوان چهره سال هنر انقلاب را به دبیرخانه هفته هنر انقلاب اسلامی معرفی کردند که نتیجه این فرآیند، معرفی بالاتر از ۱۰۰ هنرمند در قالب لیست «نامزدهای اولیه چهره سال ۱۴۰۳ هنر انقلاب» به دبیرخانه هفته هنر انقلاب اسلامی بود.
بعد از این مرحله، تمام گزینه های پیشنهادشده توسط اهالی فرهنگ وهنر و نیز واحدهای تخصصی حوزه هنری، در «هیات انتخاب نامزدهای غائی چهره سال هنر انقلاب» مورد بررسی قرار گرفت.

این هیأت انتخاب با ترکیب مرتضی سرهنگی - نویسنده و چهره سال ۱۳۹۳ هنر انقلاب اسلامی، احمدرضا درویش - کارگردان سینما️، سیدمسعود شجاعی طباطبایی - کاریکاتوریست و چهره سال ۱۳۹۵ هنر انقلاب اسلامی، حمید حسام - نویسنده و چهره سال ۱۳۹۶ هنر انقلاب اسلامی، محسن مومنی شریف - نویسنده و رییس سابق حوزه هنری انقلاب اسلامی و مسعود نجابتی - گرافیست و چهره سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب اسلامی، در گام نخست ۱۵ هنرمند و در نهایت، ۵ نفر از هنرمندان را به عنوان نامزدهای غائی چهره سال ۱۴۰۳ هنر انقلاب معرفی کردند و در نهایت کارن همایونفر به عنوان چهره هنر انقلاب اسلامی در سال ۱۴۰۳ برگزیده شد.
گلستان جعفریان ـ نویسنده: برای انتشار تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «پاییز آمد» و ۱۳۵ بار تجدید چاپ این کتاب بواسطه استقبال چشم گیر مخاطبان، محمد حمزه زاده ـ نویسنده: برای خلق مجموعه کتاب «قصه های دلستان و گلستان» در امتداد سنت قصه پردازی ایرانی و استقبال مخاطبان از این اثر، محمدرضا دوست محمدی ـ گرافیست: برای خلق پرتره فرماندهان شهید جبهه مقاومت و کنشگری موثر در میدان هنر مقاومت با مشارکت فعال در رویدادهای هنری و مربی گری برای هنرمندان جوان، محمد رسولی ـ شاعر: برای خلق اشعار بهنگام و موثر در هنگامه ی نبرد طوفان الاقصی و به میدان آوردنِ شعر در میانه ی روزهای مهم جبهه ی مقاومت چهار نامزد دیگر این جایزه بودند.
قبل از تحویل جایزه کارن همایونفر در ویدیوکلیپی که از او پخش گردید، اظهار داشت: «فکر می کنم در عرصه کاری من بالاتر از این که لازم باشد به کار خود بپردازیم باید نسبت به جامعه ای که در آن زندگی می نماییم و تاریخ جامعه و سایر اقوام نگاه جامع داشته باشیم. در زندگی شخصی خود می یابد دو ساعت در روز تمرین روزانه ساز دارم اما بیش از تمامی این چیزها کتاب خواندم اهمیت دارد. حوزه علاقه من کتاب هایی مربوط به انسان و درونیات اوو جامعه و درونیات آنست. خیلی آدم اجتماعی نیستم و ترجیح می دهد ساعات تنهایی یه تمرین موسیقی و خواندم کتاب بگذرد و کتاب خواندن کمک می نماید درک بهتری از لحظه ای که در آن زندگی می نماییم داشته باشم.»

او اضافه کرد: «ایران جان من است. درجه وابستگی من به این خاک آنقدر زیاد است که یک وقت هایی نمی دانم باید چه کنم. برای همین اتفاقی که برای هر گوشه از این سرزمین رخ می دهد برای من خیلی اهمیت پیدا می کند، هنوز به ایران به چشم یک امپراطوری فرهنگی نگاه می کنم به عنوان قلب تپنده خاورمیانه؛ اما خاورمیانه به عنوان جغرافیای زیست ما و جغرافیای پیامبران و خاستگاه آنان و جغرافیای عشق و فرهنگ از هزاران سال پیش تا حالا است. جغرافیایی که امروز یک قهرمان در آن به خاک می افتد و فردا قهرمانی دیگر سر بر می آورد. من ایران را بدون این زیست درک نمی کنم و ما قلب تپنده خاورمیانه هستیم.»
همایونفر اظهار داشت: «سال ۱۴۰۳ برای من یک جهانی به شدت سورئال بود اما ناگهان واقعیت های زندگی مرا به زندگی بازگردادند اما حرکت بین زمین و آسمان در این سال باتوجه به وضعیت فیزیکی که داشتم مدام بدتر می شد تا این که به این موسیقی رسیدم که به آن نغمه مقاومت می گویند. این همان بحث خاورمیانه است که تو نمی توانی بی تفاوت باشی به اتفاقی که دارد رخ می دهد و یک نسل کشی است و بچه هایی که در خون می غلتند. کاری جز درک کردن نمی توان انجام داد. من دور افتخار را دیدم و با آن موسیقی آسمان می بارید. سختی این آلبوم این بود که سوگ بود، اما سوگی که هیچ گاه تو را به شکست نمی رساند و این سوگ همراه با حماسه و امید است. من ایرانی ام و بچه خاورمیانه.»

قبل از ارائه جایزه ابراهیم حاتمی کیا بر سن حاضر شد تا درباره ی کارن همایونفر صحبت کند.
حاتمی کیا اظهار داشت: « سینما و فیلم هایی که من می سازم به موسیقی وابسته است و بی تعارف یک بال این پرواز را موسیقی شکل می دهد. کارن همایونفر استاد پرواز است و با انواع ارتفاعات هم آشنایی دارد؛ گواه این مساله هم موسیقی ‏هایی که برای فیلم ‎های سینمای ایران ساخته. او هم در ارتفاعات پایین پرواز می‏ کند و هم در ارتفاعات بالا جولان می‏ دهد و کاری می‏ کند که ما دیگر عقب بکشیم. حداقل درمورد خودم باید بگویم بارها شده موسیقی طوری جولان داده و بزرگ شده و من دیدم من کوچک شدم و باید عقب بایستم.»

او اضافه کرد: « بیروت و لحظه تشیع جنازه سیدحسن نصرالله که موسیقی پخش گردید، صدای موسیقی کارن سوگ به آن احوال داد. وقتی سر و کله موشک ‎های اسرائیلی در سقف پرواز پایین به جهت تحقیر مردمی که برای تشییع آمده بودند پیدا شد، موسیقی هنوز ادامه داشت، موشک ‎ها پایین آمدند تا دیده شوند اما ارتفاع موسیقی از آنها بالاتر بود و صدا قطع نشد. به نظرم کارن کارش را کرد، آنجا سقف پروازش خیلی بالا بود و درست عمل می کرد. مفتخرم که با او کار کردم. کارن همایونفر دنیا، اندیشه و جهان خودرا دارد و از آن چه می خواهد خلق کند تعریف دارد. این ویژگی‏ ها دیگر از فن می گذرد و او به جهان دیگری می رود که با آن می شود عشق بازی کرد. او جهان آرمان گرایی را به خوبی بروز می‎دهد. در فیلم هایی که کنار هم بودیم جهان آرمانگرایی را به بهترین شکل بروز داد.»
کارن همایونفر جایزه خودرا از دستان حجت الاسلام محمد قمی - رییس سازمان تبلیغات، احمدرضا درویش، ابراهیم حاتمی کیا و محمدمهدی دادمان - رییس حوزه هنری گرفت.




منبع:

1404/02/01
09:49:34
5.0 / ۵
26
تگهای خبر: آلبوم , تخصصی , چاپ , سینما
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
جمع 2 و 2 ؟
آمار بازدید سایت
بازدید امروز: 1,689
بازدید دیروز: 7,714
هفته اخیر: 51,927