در افتتاح هفته فرهنگی ایران در لبنان عنوان شد

خاصیت های مشترک فرهنگ ایران و لبنان

خاصیت های مشترک فرهنگ ایران و لبنان به گزارش آتلیه دات کام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: چهره‏ های دلپذیر و منحصربه فرد دستاوردهای هنری و فرهنگی، برآمده از فرهنگ و تمدن ایران و لبنان بصورت های متفاوتی تجلی یافته و آن چنان گیرا و پرارزش اند که افراد با گرایش ها و سلیقه های متفاوت را نیز به خود جذب می کنند.


به گزارش آتلیه دات کام به نقل از ایسنا و به نقل از مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی دوشنبه شب در مراسم افتتاحیه هفته فرهنگی ایران در بیروت، با تشکر و قدردانی از میهمان نوازی و میزبانی لبنان، به خاصیت های منحصربه فرد دو فرهنگ ایران و لبنان اشاره نمود و اظهار داشت: سه مؤلفه از ﻋﻨﺎﺻـﺮ و مؤلفه های اصلی و سازنده، هویت دو فرهنگ ایرانی و لبنانی را برجسته و متمایز می کند.
او حضور پررنگ و تأثیرگذار انگیزه های اخلاقی و معنوی در همه عرصه های فرهنگی و هنری ایران و لبنان را نخستین عنصر متمایزکننده فرهنگ دو کشور دانست و توضیح داد: انگیزه های معنوی در همه رویدادهای فرهنگی و هنری دو کشور از جایگاه بالایی برخوردار می باشد. هنر همیشه از مؤثرترین و بهترین ابزارها در جهت نشر و گسترش تعالیم انسانی در دو کشور بوده است.
اسماعیلی الگو و مؤلفه های فرهنگی لبنان را ستود و تصریح کرد: لبنان با عنایت به اینکه دروازه ای ست که شرق را به اروپا متصل می کند، طی سالیان دراز پلی دائمی برای نشر و گسترش اندیشه معنوی شرق به اروپا بوده است.
وزیر ارشاد به حضور باارزش هنرمندان توانمند ایرانی در لبنان برای اجرای برنامه های هنری مختلف در مناطق مختلف این کشور اشاره نمود و اظهار داشت: هنرمندان عزیز ایران با روحیه معنوی در این رویداد بزرگ فرهنگی شرکت کرده اند تا با آثار و هنرنمایی های خود، فرهنگ متکی بر معنویّت ایران زمین را به نمایش بگذارند.
او به دومین و سومین خاصیت متمایزکننده دو فرهنگ ایرانی و لبنانی اشاره و افزود: تعامل مثبت و سازنده فرهنگ دو کشور، با دستاوردهای فرهنگ و تمدن بشری دیگر، خاصیت مثبت آن هاست که به غنای فرهنگ دو کشورِ دارای سابقه کهن و درخشان افزوده است. مؤلفه سوم متمایزکننده دو تمدن ایرانی و لبنانی، شاخصه های تمدن ساز این دو فرهنگ است.
اسماعیلی با بیان اینکه تبادل فرهنگ ها و پروسه وام گیری زمانی مثبت است که با عناصر و شاخصهای فرهنگ و هویت ملی در تضاد نباشد، بیان نمود: به علت اطمینان زیربنای فرهنگی، هر دو کشور هیچگاه مصرف کننده صرف فرهنگ دیگران نبوده اند و دو کشور آگاهانه و نه با تقلید کورکورانه از عناصر مثبت فرهنگ های دیگر که با عناصر و شاخصهای فرهنگ و هویت ملی شان در تضاد نیست نیز بهره برده اند.
او به نقش تعیین کننده هویت و فرهنگ در شکل گیری منافع و کنش ها اشاره نمود و اظهار داشت: هویت هر کشور به فرهنگ و هنر مردمانش گره خورده، برای اینکه فرهنگ و هنر عصاره تجربیات یک ملت و نیز بیان کننده درک و نوع شناخت این ملت از خود و واقعیت دنیای خارج است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود برگزاری هفته فرهنگی ایران در لبنان را فرصت مناسبی برای تحکیم روابط برادرانه و توسعه روابط فرهنگی با این کشور دانست.
اسماعیلی ابراز امیدواری کرد در آینده ای نزدیک تهران میزبان هفته فرهنگی لبنان باشد.
وزیر فرهنگ لبنان نیز در این مراسم ضمن خیر مقدم به حاضران و میهمانان ایرانی به اهمیت برگزاری این رویداد فرهنگی اشاره نمود و اظهار داشت: این رویداد فرهنگی مهم، بهترین دلیل برای اثبات این حقیقت است که فرهنگ نقش مهمی در تسهیل گفت وگوی تمدن ها دارد و فرهنگ عالی ترین الگوی روابط میان ملت هاست.
محمد وسام المرتضی افزود: رویدادها و فعالیت ها در عرصه های اقتصادی، امنیتی، سیاسی، نظامی و... که ارتباط مستقیمی با منافع کشورها دارد گاهی نقاب منافع مادی بر تن می کنند، موضوعی که کشورها را خواه ناخواه به سمت تنش و یا جنگ می کشاند، اما فرهنگ ذاتاً انسان را به سمت ارج نهادن به ارزش های معنوی سوق می دهد و موجب تهذیب نفس و ارتقای روابط و ایجاد هم افزایی و صلح میان جوامع بشری می شود.
او افزود: بارزترین و غالب ترین خاصیت گردهمایی های ایرانی - لبنانی، سابقه فرهنگی مبتنی بر پایبندی و احترام به ارزش هایی همچون حاکمیت، آزادی، مقاومت در مقابل ظلم و مقابله با تجاوزگری بوده و هست. همین خاصیت ست که موجب می شود رویدادهای فرهنگی میان دو کشور به جریان یا گروه خاصی اختصاص نداشته باشد بلکه بصورت یکسان، متعلق به همه لبنانی ها و همه ایرانی ها، و همین طور برای همه مردم عرب خصوصاً مردم مظلوم فلسطین است.
وزیر فرهنگ لبنان با بیان اینکه مسئله فلسطین شاخصی وحدت بخش است، اظهار داشت: موضع گیری در قبال سیاست های رژیم اشغالگر و مخالفت با آن قبل از هر چیز یک موضع اخلاقی و پشتیبانی از فرهنگ حق و تعلق خاطر به آنست.
محمدالمرتضی ضمن ابراز خرسندی از میزبانی لبنان از هفته فرهنگی لبنان اظهار داشت: مایل ایم روزهای فرهنگی فجر بسانِ سازی باشد برای نواختن پیوسته قطعه دوستیِ پایدار؛ سازی که ضرب آهنگ های جادویی آن با کوشش اندیشمندان، موسیقی دانان، استادان و فرهیختگان ایرانی و لبنانی از همه شاخه های علمی و فرهنگی نواخته و طنین انداز شود و این همان چیزی ست که ما، مردم و دولت های دو کشور باید به دنبال محقق کردن آن باشیم.
او اظهار نمود: بی گمان پل زبان و نردبان موسیقی و دریچه اندیشه بهترین ابزاری هستند که می توانند منطقه ما را به طلوع آزادی جدید رهنمون سازند و صلح واقعی، توسعه پایدار و رفاهی را که شایسته و سزاوار ملت هاست، محقق می کند.
عباس خامه یار، رایزن فرهنگی ایران در لبنان نیز در ادامه این مراسم در سخنانی ضمن اشاره به پیوندهای عمیق تاریخی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و لبنان اظهار داشت: تاریخچه مناسبات فرهنگی میان ایران و لبنان، پربار و غنی بوده است. ایران همچون نخستین کشورهایی بود که بعد از استقلال لبنان در سال ۱۹۴۳ میلای، چندین توافق نامه، همچون توافق نامه همکاری فرهنگی با این کشور را امضا کرد.
در ادامه این برنامه نوبت به اجرای گروه چهل نفره ارکستر بنیاد رودکی به رهبری «بردیا کیارس» و با حضور نوازندگانی از لبنان رسید.
ارکستر بنیاد رودکی در این مراسم پنج قطعه (ساز و آواز، خاک مهرآئین، خوشه چین، ای ایران ای مرز پرگهر، جزع بلقیس، و بهار دلکش را با ترجمه هم زمان با زیرنویس عربی بر روی پرده نمایش سالن) اجرا کرد. هنرنمایی این ارکستر در اجرا و هم خوانی زیبای قطعه های فارسی با استقبال و تشویق حاضران در سالن مواجه گردید.
در ادامه این برنامه، ارکستر بنیاد رودکی چند قطعه بی کلام را نیز اجرا کرد.
بعد از اختتام مراسم افتتاحیه هفته فرهنگی ایران، نمایشگاه فرهنگی و هنری هنرمندان ایرانی که به همین مناسبت، به لبنان اعزام شده اند نیز افتتاح شد.
در این نمایشگاه چندین اثر از هنرهای برتر ایران همچون خوش نویسی، کاریکاتور، عکاسی، گلدوزی، میناکاری، معرق کاری، گلیم بافی و قالی بافی و... به معرض نمایش گذاشته شده است.
هفته فرهنگی ایران در لبنان به مدت یک هفته (از ۹ تا ۱۴ اسفند) و به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان، و با همکاری وزارت فرهنگ لبنان، و انجمن هنری «رسالات» لبنان، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار می گردد.
هفته فرهنگی ایران برنامه هایی همچون برگزاری چند میزگرد و هم اندیشی در موضوعات علمی، هنری، و همین طور برگزاری نمایشگاه صنایع دستی و هنرهای ایرانی به همراه پخش فیلم های ایرانی و شب موسیقی ایران و لبنان بصورت مشترک خواهد داشت و در مراکز مختلف فرهنگی لبنان برگزار می شود.




منبع:

1400/12/10
22:26:03
5.0 / ۵
1115
تگهای خبر: شركت , عكاس , عكاسی , قاب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
جمع 2 و 2 ؟
آمار بازدید سایت
بازدید امروز: 4,578
بازدید دیروز: 3,629
هفته اخیر: 39,199