میراث فرهنگی اوکراین در خطر نابودی

میراث فرهنگی اوکراین در خطر نابودی آتلیه دات کام: ساختمان های تاریخی، آثار هنری و میدان های عمومی جزئی از هویت فرهنگی اوکراین محسوب می شوند، با این وجود بر اثر خشونت های ناشی از وقوع جنگ خیلی از این آثار به ویرانه تبدیل گشته اند.


به گزارش آتلیه دات کام به نقل از ایسنا، نیویورک تایمز در گزارشی نوشته است: با شروع حمله روسیه به اوکراین، مردم سراسر جهان شاهد تصاویر غم انگیزی شدند: هزاران نفر از شهروندان این کشور کشته و زخمی شدند، خانواده ها از هم گسیختند، چونکه مادران و کودکان برای پناه بردن به کشور دیگری اوکراین را ترک کردند و پدران و سایر مردها در کشور باقی ماندند تا دفاع کنند. هم اکنون، بعد از گذشت دو هفته از جنگ، میلیونها پناهنده به کشورهای همسایه گریخته اند.
علاوه بر رنج و اندوه انسان ها در این جنگ، اتفاق غم انگیز دیگری نیز در حال وقوع است: نابودی فرهنگ یک کشور. قسمتی از ساختمان های تاریخی، آثار هنری باارزش و میدان های عمومی سراسر اوکراین بر اثر آتش باران، بمب و موشک های روسیه به ویرانه تبدیل گشته اند.
روس ها به چندین مکان دیدنی «خارکیف» واقع در شمال اوکراین همچون «میدان آزادی» یا «کاخ صنعت»، ساختمان تاریخی متعلق به سال ۱۹۲۸ که حالا در لیست انتظار «یونسکو» برای تبدیل شدن به یکی از میراث جهانی یونسکو قرار دارد لطمه وارد کرده اند.
«آکادمی دولتی اپرا» در «خارکیف»، «تئاتر باله» و «سالن فیلارمونیک خارکیف» نیز به ویرانه تبدیل گشته اند.
«ولادیمیر زلنسکی» رییس جمهور اوکراین در پیام تلویزیونی خطاب به پارلمان اروپا از نابودی یکی از بزرگ ترین میدان های عمومی اروپا سخن گفت.
«زلنسکی» بیان کرد: «باور می کنید امروز بامداد دو موشک به «میدان آزادی» به هدف خوردن کرد؟ ده ها نفر کشته شدند. این بهای آزادی است. ما برای سرزمین و آزادی مان می جنگیم... از امروز، هر میدانی در هر شهری از کشورمان، مهم نیست که چه نامی داشته باشد، از آن میدان با عنوان «میدان آزادی» یاد خواهد شد.»


در اوکراین، گروههای مختلفی در تلاش اند تا از اماکن مهم محافظت کنند. یک مجسمه مسیح متعلق به قرون وسطی از کلیسای ارمنی در «لویو» برای اولین بار از زمان جنگ جهانی دوم به یک پناهگاه بمب انتقال داده شد.
سایر مجسمه های مرکز تاریخی «لویو» با بهره گیری از عایق های ضدگلوله پوشانده شده اند. سفارت اوکراین در سریر مقدس از روسیه درخواست کرده است کلیسای «سن سوفیا» را که در لیست میراث جهانی یونسکو قرار دارد و به قرن یازدهم میلادی متعلق می باشد بمباران نکند. این کلیسا تا حالا لطمه ندیده است، با این وجود موقعیت مکانی آن چهار دقیقه با ساختمان امنیتی اوکراین که از محتمل ترین اهداف روسیه برای حمله است، واقع شده است.
متاسفانه سایر مکان های فرهنگی مهم اوکراین قبل از آن که از امنیت آنها اطمینان حاصل شود، گرفتار لطمه شدند. وزارت امور خارجه اوکراین نیز در بیست و هشتم فوریه از نابود شدن موزه «ایوانکیف»، شهری در شمال «کی یف» آگاهی داد. در جریان تخریب این موزه حدود ۲۵ نقاشی از «ماریا پریماشنکو» نقاش مشهور اوکراینی از بین رفتند.
حالا که نظاره گر نابودی مکان های فرهنگی اوکراین هستیم این سوال برای مان به وجود می آید که مکان بعدی که نابود می شود چیست. آیا کنیسه عظیم ادوسا با موج بعدی موشک ها نابود خواهد شد؟ آیا کلیساهای چوبی اوکراین یک سال دیگر هم دوام می آورند؟
برای اوکراینی ها نابود شدن مکان های فرهنگی مهم ازطریق یک ارتش مهاجم دلخراش است. «اوکسانا پلنسکا» که یک روزنامه نگار در سرویس «رادیو اروپای آزاد» در اوکراین است، از میان رفتن نقاشی های «پریماشنکو» را «قتل عام هنر» عنوان کرده است. این روزنامه نگار می گوید: «نام این را چه باید بگذاریم؟... این نابودی تاریخ و حافظه مردم اوکراین است. برداشت ما این است. مردم اوکراین به این مساله اینگونه نگاه می کنند. »







منبع:

1400/12/22
22:43:17
5.0 / ۵
953
تگهای خبر: سرویس , مجسمه , موزه , نقاشی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
جمع 2 و 2 ؟
آمار بازدید سایت
بازدید امروز: 6,751
بازدید دیروز: 3,629
هفته اخیر: 43,545