تبادل لینک
تبادل لینک
جشنواره
جشنواره
جستجوی آتلیه ها
جستجوی آتلیه ها
تماس با ما
تماس با ما
درباره آتلیه
درباره ما
ورود به سایت
ورود به سایت
گزارش مهر از آیین اختتامیه؛
جشنواره موسیقی نواحی به ایستگاه پایانی رسید
به گزارش آتلیه دات کام، آیین پایانی پانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران شامگاه روز پنجشنبه بیست وششم آبان ماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و استاندار گلستان در تالار فخرالدین اسعد گرگانی شهر گرگان برگزار گردید.
به گزارش آتلیه دات کام به نقل از مهر، آیین پایانی پانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران شامگاه روز پنجشنبه بیست وششم آبان ماه با حضور محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و استاندار گلستان در تالار فخرالدین اسعد گرگانی شهر گرگان اجرا شد. این در حالیست که بخش اجرایی آثار و گروههای شرکت کننده این رویداد موسیقایی روز جمعه بیست و هفتم آبان ماه هم ادامه پیدا می کند.
آرزوهای آقای مدیر برای یک جشنواره و طرح چند نکته مهم
محمد رعیت مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان در ابتدای این مراسم که در تالار فخرالدین اسعد گرگانی شهر گرگان برگزار شد، با قرائت متنی ضمن ابراز همدردی و تسلیت به مناسبت شهادت تعدادی از هم وطنان ما در شهرستان ایذه بیان کرد: «سپاس و ستایش آن خداوندی راست که خالق نغمات موزن هستی است. آنکه به طبیعت فرمان داد بنوازد و به داود فرمود؛ ستایشگر خالق آن نغمات موزون باشد … نغماتی که از بهشت آمده بود و «سلام» نغمه ی شورانگیز اهل بهشت است. و سلام و صلوات بر انوار قدسی رسول گرامی اسلام و خاندان ژاک و نورانی اش… و سلام به شما که همه آیات دلنشین و موزون خداوندید که اساساً هنر ذکر حضرت جمیل و
هنرمند
ذاکر پروردگار است.
هر کس به زبانی صفت و حمد تو گوید / بلبل به غزل خوانی و قمری به ترانه
این افتخار داشتیم که در شانزدهمین جشنواره ی موسیقی نواحی، میزبان هنرمندان اقوام باشیم. اقوامی از ایران امروز و اقوامی از پهنه ی ایران تاریخی … گوش جان مردم استان گلستان، با نغمه های موزون اقوام ایرانی، بیگانه نیست. از جای جای استان گلستان، موسیقی دلنواز وحدت و همدلی اقوام شنیده می شود و ما شکرگزار این نعمتیم. موسیقی اقوام و نواحی ایران بزرگ، یک ظرفیت عظیم فرهنگی است که هنوز هزاران حرف نگفته و رمز و راز در دل مانده دارد و این رسالتی به وجود می آورد برای اهل تحقیق و پژوهش...
موسیقی اقوام و نواحی ایران، هنوز می تواند نغمه ی زندگی مردم باشد. در شادی ها، شادی بیافریند و در غم ها غمگینمان کند. این رسالتی به وجود می آورد برای مدیران
دستگاه
های فرهنگی و هنری و رسانه ای که بیشتر به این موسیقی توجه نمایند و نگذارند که این موسیقی در صندوق سینه ی خنیاگران و پیران چنگی دیارمان به فراموشی سپرده شود. موسیقی اقوام و نواحی ایران، همچنان زنده و جاری است و این رسالتی به وجود می آورد برای هنرمندان این هنر متعالی که به همچون گذشته بسرایند و بخوانند و بنوازند. ما همه رسولان زمینی کاری عظیم هستیم. هر یک از ما در تعالی موسیقی اقوام و نواحی ایران سهمی داریم.
این جشنواره و جشنواره های مشابه، می تواند ما را در تحقق وظایف و رسالتمان یاری برساند با یادآوری چند نکته؛
۱: موسیقی اقوام و نواحی باید از جشنواره ای شدن محض عبور کرده و به دل مردم بازگردد. برای مردم نواخته شود و در بطن زندگی آنان باش.
۲- موسیقی اقوام و نواحی باید ضبط و ثبت گردد تا درآینده غم نشنیدن و ندیدن هنر پیران چنگی و خنیاگران و بخشی ها و عاشیق ها و هنرمندان بزرگ را نداشته باشیم. متولیان امور فرهنگی و هنری و رسانه ای دراین زمینه رسالتی مهم دارند و صد البته داشتن اعتبارات کافی هنرمندان و محققان و دست اندرکاران را در تحقق این هدف یاری خواهدنمود. این امر برکات بسیاری دارد همچون این که استودیو ها و موسسات هنری راه جدیدی را تجربه می کنند و نغمه های دور افتاده ترین مکانها ثبت و ضبط شده و به نسل بعد منتقل می گردد. فراموش نکرده ایم که ما حسرت نشنیدن و ندیدن هنر خیلی از هنرمندان بزرگ را در دل داریم و این (ای کاش ها) را نباید به نسل بعد منتقل سازیم.
۳- استان گلستان به خاطر داشتن اقوام متعدد، نگارستان ایران اسلامی نام گرفته است. این استان ظرفیت آنرا دارد که به کانونی بزرگ برای ضبط، ثبت و نشر موسیقی اقوام و نواحی ایران زمین تبدیل گشته و محلی برای تعاملات هنری در زمینه ی موسیقی اقوام باشد.
۴- یکی از دستاوردهای مهم این جشنواره می تواند معطوف کردن توجه جامعه ی علمی و پژوهشی به موسیقی نواحی و اقوام باشد. خاصه این که در هفته ی کتاب و کتابخوانی هستیم و لازم است به این مساله توجه ویژه شود. پشتیبانی از کتاب ها، مقالات و پایان نامه های دانشگاهی با مبحث موسیقی نواحی و اقوام می تواند گامی موثر در تعالی این هنر باشد.
۵ - متأسفانه در محیط های علمی و دانشگاهی موسیقی اقوام و نواحی جدی گرفته نشده است و غالباً به تحقیقات بعضاً کلیشه ای و تکراری بسنده شده. می یابد که در دانشکده های ادبیات و هنر به این هنرمتعالی جدی تر نگریسته شود.
۶ - نکته ی آخر مربوط به حمایت مادی و معنوی از هنرمندان موسیقی نواحی و اقوام ایران عزیز است. هنرمندانی که برای دریافت درجه ی هنری یا ثبت در صندوق اعتباری هنر، رزومه جشنواره ای ملی یا بین المللی را در کارنامه ندارند اما هنرشان پرارزش و جایگاهشان رفیع است. تمهیدی قانونی اندیشیده شود تا در کار این عزیزان تسهیل صورت پذیرد و حمایت ها بیش تر شود.
رویش های موسیقی نواحی در این جشنواره مشهود بود.
تا باد چنین بادا… امید است در آینده بر تعداد گروه ها و کیفیت آثار افزوده شود و بازهم شاهد نغمه پردازی هنرمندان موسیقی نواحی و اقوام ایران زمین باشیم.»
تلاش برای تغییر ساختار جشنواره ملی موسیقی نواحی ایران
محمد علی مرآتی دبیر پانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران هم بعد از صحبت های مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان با عرضه متنی توضیح داد: مفتخرم بعنوان عضو کوچک خاندان بزرگ موسیقایی کشور ایران، اختتامیه پانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران را در گرگان اعلام نمایم. موسیقی در خالص ترین وجوه خود، یکی از شئون رفتاری انسان به حساب می آید و شکل گیری این پدیده فرهنگی بدون مقوله انسان شناسانه میسر نیست. موسیقی اقوام رنگارنگ ایران هم از این قاعده مستثنی نبوده و چیزی جز رفتار خالص انسانی نیست. هنرمندان موسیقی نواحی ایران از شریف ترین، مهربان ترین و محبوب ترین اعضای یک پیکرِ قامت استوار ایران کهن و عزیز همه ما هستند.
وی افزود: مبحث جشنواره پانزدهم، «ایران فرهنگی؛ سنت های قومی در گفتمان موسیقایی جهان اسلام» است. در مبحث سال جاری کلیدواژه های مهمی وجود دارد که از ایران فرهنگی بعنوان یکی از سرزمین های کهن با آیین صلح و دوستی در کنار همسایگان و همه ملت ها، سخن می گوید و چه سخن گفتنی که با موسیقی کلید واژه مهمی دیگر، حوزه بزرگ جهان اسلام است که هر دوی این واژه ها برای جشنواره پانزدهم، اعتبار بین المللی به همراه می آورد که وظیفه دست اندرکاران این رویداد بزرگ موسیقایی را سنگین تر می کند.
دبیر جشنواره موسیقی نواحی اظهار داشت: جشنواره پانزدهم با حضور بیست استان در یک فراخوان عمومی و دعوت از حدود ۱۰۰ موسیقیدان حرفه ای و پیشکسوت، کار خود را، ۲۳ آبان در تالار زیبای فخرالدین اسعدگرگانی شروع کرد. این هنرمندان به همت شورای سیاست گذاری و هیات محترم انتخاب آثار و گروههای جشنواره پانزدهم، انتخاب شده اند. اغلب موسیقیدانان این
جشنواره
، نوادر روزگار ما هستند و به شکلی تجلی هویت فرهنگ بزرگ ایران که مقدمشان را مبارک و قدمشان را بر چشم می گذاریم. و شاید بتوانم این ادعا را داشته باشم حضور حداکثری پیشکسوتان اقوام ایرانی یکی از خصوصیت های بارز جشنواره پانزدهم است.
این مدرس دانشگاه در رابطه با بخش بین الملل و بخش پژوهش جشنواره هم اظهار داشت: در قسمت بین الملل شاهد حضور چهار کشور ترکیه، تاجیکستان، ازبکستان و افغانستان بودیم که دست تک تک این همسایگان را به مهر و دوستی می فشاریم. بخش پژوهش جشنواره هم با دعوت از ۱۰ پژوهشگر برجسته متخصص موسیقایی اقوام با مبحث اصلی جشنواره در ابعاد مختلف در کارگاه های تخصصی مورد بررسی قرار گرفت که نتیجه و تحلیل این رویداد پژوهشی در ماه های آتی در کتاب جشنواره منعکس خواهد شد. این در حالیست که حرکت و افق های روشن این جشنواره ملی در آینده، تشکیل چند حوزه اجرایی بزرگ در استان ها در ماه های پیش از ورود به جشنواره اصلی با یک برنامه ریزی دقیق علمی موسیقایی خواهد بود تا بتوان پیوند حرفه ای و انگیزه ای این موسیقی اصیل را در همه اقوام ایران زمین بوجود آورد.
مرآتی در قسمت پایانی صحبت های خود اظهار داشت: مراتب سپاس خودم را از حمایت معاونت محترم امور هنری و هدایت رئیس جشنواره و میزبانی مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد گلستان و تیم حرفه ای جشنواره را اعلام می دارم و صد البته سپاس ویژه خویش را قلباً به مردم مهربان و میهمان نواز استان گلستان تقدیم می کنم.
آمادگی استان گلستان برای میزبانی از دبیرخانه دائمی جشنواره موسیقی نواحی
علی محمد زنگانه استاندار گلستان هم در قسمت دیگری از این مراسم، ضمن قدردانی از انتخاب استان گلستان برای میزبانی جشنواره پانزدهم موسیقی نواحی در سخنانی کوتاه اعلام نمود: بنده از سوی مردم شریف و هنرمندان عزیز استان گلستان آمادگی این استان را برای تشکیل دبیرخانه دائمی جشنواره موسیقی نواحی در استان گلستان را اعلام می کنم.
اجرای موسیقی گروه قزلباش رامیان به سرپرستی محمد نعیمی، اجرای گروه موسیقی ازبکستان توسط طالب جان تیموراف، اجرای موسیقی بلوچستان به سرپرستی استاد خداد شکل زهی، اجرای موسیقی تربت جام توسط خاندان سلم آبادی به سرپرستی ابراهیم سلم آبادی بخش های مختلف مراسم اختتامیه پانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی را تشکیل می داد.
سید محمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمود سالاری معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجتبی پور احمدی مدیرعامل صندوق اعتباری
هنر
، شهردار شهر گرگان، اعضای شورای اسلامی شهر گرگان، محمد اله یاری مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ همچون میهمانان ویژه مراسم اختتامیه پانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی بودند.
در ادامه مراسم و بعد از صحبت های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حضور وی و برخی از مدیران ارشد استان گلستان و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از برخی از هنرمندان قدردانی گردید.
هوشنگ جاوید (پیشکسوت موسیقی نواحی ایران). سید احمد حسینی (بانی ثبت موسیقی کتول)، سید نظام موسوی (پیشکسوت موسیقی)، حاجی محمد ای ری (احیاگر سازهای ترکمن)، محمد نعیمی (نوازنده و خواننده موسیقی قزلباش)، محمدررضا برزگر (پژوهشگر) هنرمندانی بودند که از آنها قدردانی گردید.
در قسمت پایانی این
مراسم
، دکتر محمدعلی مرآتی برای دوره شانزدهم جشنواره موسیقی نواحی ایران هم بار دیگر معاون امور هنری وزارت ارشاد حکم دبیری گرفت.
همینطور محمد رعیت با بیان خبر خوش برای مردم گرگان اظهار داشت: نخستین خبر خوش بنده اینست که جناب وزیر هدیه هنرمندان تقدیر شده را دوبرابر کردند. و مبحث مهم دیگر این که مقرر است نشان استان محمدرضا لطفی در حوزه موسیقی ایجاد و اهدا شود و جناب وزیر با این طرح موافقت کردند.
منبع:
atolieh.com
1401/08/29
15:11:45
5.0 / ۵
699
تگهای خبر:
استودیو
,
تخصصی
,
جشن
,
جشنواره
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
رونمایی از پرتره های مهرداد دفتری در بامداد بخارا
درخواست نایب رییس خانه موسیقی درباره ی یک دانشجو
نادره رضایی به خانه موسیقی رفت
تعمیر جاروبرقی تخصصی
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
جمع 2 و 2 ؟
تبلیغات
+
پربیننده ترین ها
از خاکسپاری یک بازیگر جوان تا گزارشی از ارکستر سمفونیک تهران و سریال جدید شبکه سه
بستری شدن بازیگر قدیمی در بیمارستان، لغو سلیقه ای کنسرت ها و وضعیت نگران کننده کعبه زرتشت
Managing orders on Cappeh Account
اگر تئاتر کار نکنم می میرم
+
پربحث ترین ها
رونمایی از پرتره های مهرداد دفتری در بامداد بخارا
کلاغ و ورق پاره ها روی بام گالری می نشینند
درخواست نایب رییس خانه موسیقی درباره ی یک دانشجو
نادره رضایی به خانه موسیقی رفت
+
جدیدترین ها
رونمایی از پرتره های مهرداد دفتری در بامداد بخارا
کلاغ و ورق پاره ها روی بام گالری می نشینند
درخواست نایب رییس خانه موسیقی درباره ی یک دانشجو
نادره رضایی به خانه موسیقی رفت
یک اجرای موسیقی به شیوه سایکودرام
تصاویری از مناظر غیرزمینی در یک نمایشگاه
مزایا و کاربرد گالوانیزه در صنعت
ببینید، انتشار نماهنگ تا ابد ایران
تبلیغات
آتلیه در شبکه های اجتماعی
آمار بازدید سایت
بازدید امروز:
4,570
بازدید دیروز:
3,629
هفته اخیر:
39,183
دوستان آتلیه
آموزشگاه خیاطی
آموزشگاه نقاشی
انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس
خرید و فروش خودرو
طراحی سایت
فیش حج