جدال هوش مصنوعی و بشر بر سر اصالت یک شاهکار

جدال هوش مصنوعی و بشر بر سر اصالت یک شاهکار آتلیه دات کام: چندین سال از زمان کشف یک تابلو نقاشی قدیمی گذشته است و هنوز مورخان هنری و نتایج بررسی های پیشرفته بر سر تایید اصالت آن به عنوان یکی از نقاشی های «رافائل » به توافق نرسیده اند.


به گزارش آتلیه دات کام به نقل از ایسنا و به نقل از وال استریت ژورنال، چندین دهه است گروهی از سرمایه گذاران کوشیده اند تا ثابت کنند یک اثر هنری که در یک فروشگاه عتیقه فروشی پیدا شده بود توسط «رافائل»، یکی از بزرگ ترین نقاشان ایتالیایی رنسانس خلق شده است.
این تابلو نقاشی مریم مقدس را در حالی به تصویر می کشد که مسیح در آغوش او و یک زن بالغ به همراه کودکی نوپا در کنار آنها قرار دارد.


در این نقاشی همینطور یک سهره به تصویر کشیده شده که رنگ سرخ آن مدت ها بعنوان نمادی از خون مسیح بر روی صلیب در نظر گرفته شده است.
گروهی از سرمایه گذاران از «art recognition»، شرکتی که با استفاده از فناوری جهت بررسی ضربات قلم مو هنرمندان استفاده می نمایند خواستند تا گزارشی در رابطه با این نقاشی تهیه نماید. در جریان این تحقیق مشخص شد که چهره های مسیح و مریم مقدس به احتمال ۹۷درصد توسط «رافائل» نقاشی شده اند و همان گونه که در آن دوره رایج بود سایر بخش های نقاشی را هم دستیار او تکمیل کرده است.
هر اثر هنری که «رافائل» خلق کرده باشد، بسیار پرارزش است. آخرین اثر هنری او که به مزایده گذاشته شده است، طراحی با عنوان «سر یک الهه» است که در حراجی کریستیز سال ۲۰۰۹ به قیمت ۴۸ میلیون دلار به فروش رسید.


اما مورخان هنری مخالفند که تابلوی نقاشی عتیقه فروشی یک نقاشی اصل از «رافائل» باشد.
«آنتونی آیرز» که یک هنرمند آماتور و کابینت ساز منطقه شیکاگو است، در سال ۱۹۹۵ برای تعطیلات به حومه انگلستان رفته بود که این نقاشی را در یک عتیقه فروشی پیدا کرد.
فروشنده گفته بود که امکان دارد قدمت این نقاشی به دوره رنسانس برسد. «آیرز» هم به قدری وسوسه شده بود که از چند نفر از دوستانش بخواهد برای خرید این نقاشی ۳۰۰۰۰دلاری پول هایشان را جمع کنند.
«آیرز» با کشف این نقاشی چندین دهه برای اثبات اصالت این نقاشی تلاش کرد، اما درنهایت سال قبل در سن ۶۴سالگی درگذشت.
حالا همسر و حدود ۴۰ نفری که جهت کمک به شناسایی اصالت این نقاشی بیشتر از ۵۰۰۰۰۰دلار سرمایه گزاری نموده اند باید منتظر کارشناسان جهان هنر باشند.
«art recognition» از الگوریتم هایی بهره برد که این نقاشی را با بیشتر از ۱۰۰ عکس دیجیتالی کلوزآپ از آثار هنری اصل رافائل و همینطور نقاشی های تقلبی او مقایسه می کند تا بتوانند تفاوت نحوه ضربات قلم مو «رافائل» را شناسایی کنند.


نرم افزار هوش مصنوعی این شرکت قابلیت این را دارد که شیوه نقاشی ۳۰۰ هنرمند را از همین طریق شناسایی کند و تابحال کمتر از ۱۰ درصد آثار مشتری های وی بیشتر از ۹۵درصد مطابقت داشته اند.
با این وجود سایر بخش های جهان هنر هنوز برای تایید اصالت این نقاشی متقاعد نشده اند. قبل از آنکه هر موزه یا حراجی قصد داشته باشد این نقاشی را به نمایشگاه بگذارد یا بفروشد، متخصصان برجسته باید نتایج هوش مصنوعی را به رسمیت بشناسند.
موزه ها اغلب مدیران و متولیان را از درگیر شدن در مباحث در ارتباط با اصالت یک اثر هنری بازمی دارند. همینطور امکان دارد کارشناسان بیم آنرا داشته باشند که با اظهارنظر در رابطه با اصالت یک اثر هنری درگیر پرونده های حقوقی با مالکان این نقاشی ها شوند.
«دیوید پولاک» متخصص آثار هنری استادان قدیم نقاشی در حراجی ساتبیز اعلام نمود که تحقیقات او نشان می دهند این نقاشی توسط «آنتونیو دل سرایولو»، هنرمند کمترشناخته شده و معاصر «رافائل» خلق شده است که تلاش داشت از سبک «رافائل» تقلید کند.
یکی از سرمایه گذاران اصلی «آری کوهن» وقتی در سال ۱۹۹۵ به «آیرز» ۱۰۰۰ دلار داد، خوش بین بود. حتی نام یکی از فرزندانش را «رافائل» گذاشت. این پسر حالا ۱۷ساله است.
«کوهن» می گوید فقط درصورتی تمایل دارد این نقاشی را بفروشد که بعنوان یکی از نقاشی های «رافائل» پذیرفته شده باشد.




منبع:

1401/12/11
14:31:28
5.0 / ۵
723
تگهای خبر: پیشرفت , تصویر , دیجیتال , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
جمع 2 و 2 ؟
آمار بازدید سایت
بازدید امروز: 2,168
بازدید دیروز: 4,395
هفته اخیر: 40,024