پشت پرده دیوارنگاره جدید میدان ولیعصر چیست؟

پشت پرده دیوارنگاره جدید میدان ولیعصر چیست؟ آتلیه دات کام: به گزارش آتلیه دات کام، مسئول آتلیه گرافیک خانه طراحان انقلاب اسلامی وابسته به سازمان اوج در رابطه با دیوارنگاره «بانک ملّاک» که در میدان ولیعصر (عج) نصب شده است، توضیحانی بیان کرد.


علی بایبردی در گفت و گویی با ایسنا در رابطه با چگونگی شکل گیری ایده دیوارنگاره «بانک ملّاک» اظهار داشت: از دو ماه پیش تصمیم بر آن شد تا در زمینه مسکن، دیوارنگاره ای طراحی و بر روی دیوار میدان ولیعصر(عج) نصب شود. چون به هر حال مبحث مسکن، دغدغه خیلی از مردم است و گرانی که در زمینه مسکن به وجود آمده اتفاقی است که اقشار متعدد جامعه را با خود درگیر کرده است. ازاین رو تصمیم گرفتیم تا در این عرصه طرحی آماده شود.
بایبردی افزود: برای تولید طرح مورد نظر جلسه ای تشکیل داده شد. در این نشست از تیم های مختلف رسانه ای و محتوایی دعوت به عمل آمد تا با یک فکر جمعی، نتیجه گیری نهایی اتفاق بیافتد. نتیجه گیری این جلسه این بود که یکی از نگاههای پر بحث مسکن، مبحث بنگاه داری بانک هاست. موضوعی که مقام معظم رهبری هم سال ۱۳۹۷ به آن اشاره کردند و تاکید داشتند بانکها بنگاه داری می کنند و این کار اشتباه است.
او همینطور اظهار داشت: درست است که تمام معضلات بخش مسکن تماما به بانکها برنمی گردد؛ اما مقصر بخش عظیمی از گرانی مسکن، بانکها هستند. ازاین رو بحث بنگاه داری که مقام معظم رهبری هم به آن اشاره کردند سبب شد اعداد و ارقام های زیادی در این حوزه بازنشر داده شود. بعنوان مثال مجتبی یوسفی، عضو کمیسیون عمران مجلس چندی قبل اعلام نموده بود سه بانک مسکن، ملت و ملی هم اکنون بیشتر از ۳۰ هزار خانه خالی دارند. اتفاقی که خود به تنهایی هم سبب رکورد بازار مسکن شده و هم به گرانی آن دامن می زند.
مسئول آتلیه گرافیک خانه طراحان انقلاب اسلامی افزود: بنگاه داری بانکها موضوعی بود که در نهایت تصمیم گرفته شد تا بر روی آن مانور داده شود. البته موضوعات دیگر به جز ورود بانکها به بازار مسکن هم وجود دارد که احتمال دارد در آینده بر روی آنها هم کار شود. اما اولین رویکرد بانکها انتخاب شدند و در گام نخست هم صحبت مقام معظم رهبری در رابطه با بنگاه داری بانکها که گفتند: «بانک ها غلط می کنند با پول مردم با پول مردم بنگاه داری کنند.» بعنوان شعار دیوارنگاره انتخاب گردید و سپس ایده پرداری در رابطه با طرح مورد نظر انجام گرفت.


او در رابطه با ایده هایی که به صورت طرح های گرافیکی عرضه کرده شد تا به طرح نهایی و اصلی رسید اظهار داشت: حدودا پنج طرح در همین زمینه کار شد که محتوای یکسان با ایده های گرافیکی مختلف داشت. بعنوان مثال طرحی کار شد که یک شهر را نشان می داد پر از ساختمان های بزرگ و روی همه ساختمان ها، لوگوی بانکها قرار گرفته شده بود. طرح دیگر، شهری طراحی شد که خانه های آن به گاو صندوق های بزرگ تبدیل و با لوگوی بانکها بر روی آنها طراحی شدند. دو طرح دیگر هم بشکلی طراحی شده بود که باجه بانک بود و پول های مردم به خانه تبدیل گشته و در جیب بانکها رفته بود. اما در نهایت بهترین طرحی که مفهوم مورد نظر را در ساده ترین شکل ممکن به مخاطب می رساند همین طرحی بود که هم اکنون بر روی دیوار میدان ولیعصر(عج) شاهد آن هستید.
بایبردی در توضیح طرح نهایی اظهار داشت: طرح نهایی پیاده شده بر روی دیوار میدان ولیعصر(عج) یک بانک است که روی آن مانند مغازه های مشاور املاک، چراغ های نئون کار شده که خرید، فروش، رهن و اجاره انجام می دهد. در نگاه نخست با عنایت به مبحث تبلیغات شهری مردم در زمان گذر از میدان ولیعصر(عج) فرصت آنچنانی ندارد و شاید نهایت ۱۰ ثانیه وقت داشته باشند تا این دیوارنگاره را ببینند. در نتیجه لازم بود در نگاه نخست و در سریع ترین زمان ممکن پیام را به مخاطب برساند که فکر می کنم این طرح توانسته باشد این سرعت عمل در درک پیام را به وجود آورد.
مسئول آتلیه گرافیک خانه طراحان انقلاب اسلامی در رابطه با طراحی لوگوهای قرار گرفته شده بر روی طرح به اجرا درآمده دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج) اظهار داشت: انتخاب لوگوی بانکها به صورت مستقیم امکان پذیر نبود. چون بانکهای ثبت شده هستند و از نظر حقوقی طرح با مشکل مواجه می شد. بنابراین به صورت کنایه لوگوها را تغییر داده؛ اما تغییرات به صورتی که مخاطب متوجه خواهد شد منظور چه بانک هایی هستند. بانکهای زیادی بودند؛ اما از یک طرف بیشتر تلاش بر آن بوده تا هم از لوگوهای نزدیک به بانکهای دولتی و هم خصوصی استفاده گردد و هم از سوی دیگر لوگوهایی بیشتر مدنظر بود که سبب صدمه به طرح گرافیکی نشود.
بایبردی در پاسخ به اینکه واکنش ها پس از رونمایی از طرح «بانک ملّاک» چگونه بوده است، اظهار داشت: واکنش ها در فضای مجازی مثبت بود. جالب بود که برخی تاکید داشتند نخستین بار است دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج) به موضوعات غیرمناسبتی پرداخته. البته اینطور نیست و نخستین بار نیست که به دغدغه مردم توجه شده باشد؛ اما به این صورت که کنایه ای، صریح و دقیق باشد معدود بوده. با این وجود واکنش ها ازاین رو مثبت بود که می گفتند یک دغدغه مهم مردم بر روی دیوارنگاره به نمایش درآمده و رویکرد خوبی هم انتخاب شده. چون به نظر می آید همه دل شان از بانکها خون باشد. ضمن این که چه اصحاب رسانه و چه اصحاب هنر اظهار خرسندی می کردند که پس از مدت ها با دیوارنگاره با رویکرد درستی را شاهد بوده اند.
بایبردی در ادامه بیان نمود: رسالت اصلی دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج)، پرداختن بمناسبت هاست و لازم است که بمناسبت های مختلف ملی، میهنی و مذهبی پرداخته شود شاید این مورد برای مردم تبدیل به کلیشه شده باشد. برای همین دیدن چنین طرح هایی برای شان جالب است. در این دو هفته ای که این طرح بر روی دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج) قرار می گیرد هم مناسبت خاصی وجود نداشت و ازاین رو زمان را مغتنم شمردیم و این طرح به اجرا درآمد. چون در هر صورت شعار سال جاری هم محتوای اقتصادی دارد و برای همین تصمیم بر آن بود تا حتما به این مورد مهم بر روی دیوار میدان ولیعصر(عج) پرداخته شود.
به قول بایبردی دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج) برندی است که در بین مردم جا افتاده و تبدیل به یک رسانه شده. او در این حوزه اضافه کرد: رسالت این دیوارنگاره بر آن است تا کارهایی بر روی آن به اجرا درآید که مناسبتی باشد. بعنوان مثال در روزهای نوروز یا ایام محرم دیوارنگاره باید به این موضوعات مهم ملی و مذهبی بپردازد. رویکرد دیوارنگاره بر اینست که به این مناسبت ها ضریب رسانه ای بدهد. بنابراین به علت وجود مناسبت های ملی و مذهبی در شش ماه نخست سال سبب شده تا فرصت نشود در رابطه با موضوعات غیر مناسبتی پرداخته شود که در نخستین فرصت پیش آمده این صورت گرفت و به مبحث مهم اقتصادی که دغدغه این روزهای اغلب مردم کشور است پرداخته شود. موضوعات این چنینی در دستور کار وجود دارد که در ادامه و تا آخر سال در فرصت های مختلف به این موضوعات و موضوعات در رابطه با شعار سال پرداخته خواهد شد.
آتلیه گرافیک خانه طراحان انقلاب اسلامی با بیان اینکه تغییر رویکرد دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج) درست و موفق است، اظهار داشت: در برهه های مختلف طرح های غیرمناسبتی مورد استفاده دیوارنگاه میدان ولیعصر(عج) قرار گرفته. این تغییر رویکرد هم سال جاری به شکل جدی تری پیگیری می شود و همینطور جنس گرافیکی کارها به سمت فضایی جدید خواهد رفت. امیدواریم این روند ادامه داشته باشد و اتفاقات بهتری رقم بخورد.



1402/06/30
13:13:14
5.0 / ۵
613
تگهای خبر: اجاره , طراحی , گرافیك , هنر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
جمع 2 و 2 ؟
آمار بازدید سایت
بازدید امروز: 981
بازدید دیروز: 4,296
هفته اخیر: 36,043