تبادل لینک
تبادل لینک
جشنواره
جشنواره
جستجوی آتلیه ها
جستجوی آتلیه ها
تماس با ما
تماس با ما
درباره آتلیه
درباره ما
ورود به سایت
ورود به سایت
نمایشگاه مجید فروغی در اولین سالگرد درگذشتش
آتلیه دات کام: نمایشگاه عکس ها، دست نوشته ها و اسناد تصویری زنده یاد مجید فروغی به مناسبت سالگرد درگذشت او، با حضور نادره رضایی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از چهره های فرهنگ و هنر و علاقمندان، عصر پنجشنبه 21 فروردین 1404 در گالری تابستان خانه هنرمندان ایران راه اندازی شد.
به گزارش آتلیه دات کام به نقل از روابط عمومی معاونت امور هنری، نادره رضایی معاون هنری وزارت ارشاد در حاشیه بازدید از این نمایشگاه اظهار داشت: آقای فروغی در اداره هنرهای تجسمی و حوزه معاونت هنری وزارت
فرهنگ
، سال ها فعالیت کرد و امسال، به مناسبت سالگرد فقدان او، به همت خانواده اش، گرد هم جمع شدیم که با برگزاری رویدادی فرهنگی که دغدغه ها، نوع زیست و فکر این شخصیت را پررنگ تر نمایان می کند، یادش را گرامی بداریم.
او اضافه کرد: همچون جنبه های برجسته زندگی آقای فروغی، نگاه خاص او از پشت دوربین است... تصاویری که نمایانگر تجربیات زیستی، دیدگاه ها و دغدغه هایش به شمار می آید. این عکس ها، که بیشتر ثبت لحظه ها و صحنه های متفاوت از زوایای مختلف بوده است، عمق نگاه پژوهشی او را نشان میدهد و بیان کننده دغدغه های مشترکی است که نسل های دهه ۵۰ و ۶۰ با آن روبه رو بوده اند.
معاون هنری وزارت ارشاد در ادامه صحبت هایش بیان کرد: علاوه بر این موارد، دغدغه ها و سخت گیری زنده یاد فروغی در مورد پرسش هایی که پیرامون «چگونه باید زندگی، نقش آفرینی و کنش گری کرد؟»، بازهم باقی است. بدین سبب امیدوار هستم آن چه که مد نظر و دغدغه او بوده و هنوز محقق نشده، در مجموعه معاونت هنری بوسیله کارهای ارتباطی و هنری به اقدام تبدیل گردد. یادش گرامی باد و برای خانواده محترم ایشان آرزوی صبر و
آرامش
می کنم.
رحیم فروغی (برادر مرحوم مجید فروغ) نیز در بخش دیگری از این افتتاحیه ضمن تشکر از حاضران برای حضور در این برنامه، اظهار داشت: امیدوار بودیم که این رویداد فرهنگی فرصتی باشد تا در کنار هم جمع شویم و دوستانش، یکدیگر را ملاقات کنند تا بدین سان خاطرات مرحوم مجید فروغی را زنده نماییم. مجید هیچگاه ادعایی در عرصه عکاسی نداشت، اما نگاه خاص و پژوهشگرانه ای داشت. پس از رفتنش، وقتی به گوشی او نگاه کردیم، متوجه شدیم که بالاتر از ۶ هزار عکس در آن وجود داشته است. برای من، مواجه شدن با این حجم عکس بسیار دشوار بود. نمی دانستم باید چه کار کنم. دوستان پیشنهاد کردند که عکس ها را تفکیک و تصاویر منتخب را در قالب یک نمایشگاه ارائه نماییم. بدین سبب از میان این عکس ها، تعدادی را انتخاب و برای نمایشگاه آماده کردیم.
او اضافه کرد: در ابتدا، خودم درگیر یک اضطراب و دوگانگی بودم. برای اینکه مطمئن نبودم که اگر خود مجید بود، آیا با نمایش این عکس ها موافقت می کرد یا خیر. مجید در اصل علاقه ای به نمایش عکس هایش نداشت. در حقیقت نگاه او به آثار بسیار شخصی بود و نگاه هنری خود داشت. ما این عکس ها را به نمایش گذاشتیم، اما بازهم مطمئن نیستم که نظر ایشان چه می توانست باشد.
فروغی در ادامه به روایت خاطره ای پرداخت و اظهار داشت: از شروع تولد مجید در سال ۵۶ تا زمستان ۶۹، رابطه ما فقط رابطه ای برادری بود، اما از زمستان سال ۶۹، ما دوست شدیم. این که این دوستی چگونه شکل گرفت و چه اتفاقاتی رخ داد، فرصت دیگری می طلبد. آن چه درباره ی شخصیت مجید فروغی می توانم بگویم، نوع نگاه دقیق و پرهیزکارانه ای است که در برخورد با موقعیت هایی داشت که نسبت به آنها تردید می کرد. این خاصیت نه فقط در مسایل فردی، خانوادگی و فامیلی او دیده می شد، بلکه در مسایل کاری و اجتماعی نیز بطورکامل مشهود بود. بطورمثال در زندگی شخصی، در موقعیت های حساسی مثل ازدواج، همیشه مردد بود، چونکه فکر می کرد نمی تواند حق آن موقعیت را به روشی کامل ادا کند.
او اضافه کرد: این تردید و دقت در تصمیم گیری به صورتی در تمامی آثار و عکس هایش نیز قابل مشاهده می باشد. خیلی از تصاویر او، نگاه های متفاوتی به یک موضوع از زوایای مختلف هستند، گویی می خواست هر جنبه را با دقت بررسی کند. یادش گرامی باد.
مجید فروغی، در کنار کارهای پژوهشی و رسانه ای گوناگون در حوزه فرهنگ و
هنر
، مدیریت روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیریت روابط عمومی
جشنواره
های ملی و بین المللی عرصه فرهنگ و هنر و مدیریت روابط عمومی دفتر هنرهای تجسمی را به عهده داشت. او که دانشجوی آخرین سالیان دوره دکترای علوم ارتباطات بود، همزمان با کارهای اجرائی، در رشته روابط عمومی و خبرنگاری تدریس می کرد.
زنده یاد مجید فروغی پنجشنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۳ درگذشت.
نمایشگاه عکس ها، دست نوشته ها و اسناد تصویری زنده یاد مجید فروغی ساعت ۱۷ پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ افتتاح شد. این نمایشگاه یادبود، تا جمعه ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ هر روز (به غیر از شنبه ها) ساعت ۱۴ تا ۲۱ در گالری تابستان خانه هنرمندان ایران میزبان علاقه مندان خواهد بود.
منبع:
آتلیه دات كام
1404/01/22
13:06:17
5.0 / ۵
35
تگهای خبر:
آرامش
,
تصویر
,
جشن
,
جشنواره
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
۱۰ نمایشگاه که آخر هفته از آنها بازدید کنیم
هفته هنر انقلاب با یاد شهید آوینی کلید خورد
مسابقه تصویرگران جوان چین فراخوان داد
حاشیه های پایتخت 7، مرگ خواننده معروف و یک مرثیه تاریخی
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
جمع 2 و 2 ؟
تبلیغات
+
پربیننده ترین ها
پیوند موسیقی ایران و فیلیپین در شصتمین سالگرد روابط دیپلماتیک دو کشور
شروع سال کاری معاونت امور هنری وزارت فرهنگ با ادای احترام به شهدا و هنرمندان فقید
موسیقی اقوام باید به درستی جوانان معرفی شود
صنعت سازه های فلزی
+
پربحث ترین ها
۱۰ نمایشگاه که آخر هفته از آنها بازدید کنیم
نمایشگاه مجید فروغی در اولین سالگرد درگذشتش
هفته هنر انقلاب با یاد شهید آوینی کلید خورد
مراسم افتتاح هفته هنر انقلاب در مزار شهید آوینی
+
جدیدترین ها
۱۰ نمایشگاه که آخر هفته از آنها بازدید کنیم
نمایشگاه مجید فروغی در اولین سالگرد درگذشتش
هفته هنر انقلاب با یاد شهید آوینی کلید خورد
مراسم افتتاح هفته هنر انقلاب در مزار شهید آوینی
مسابقه تصویرگران جوان چین فراخوان داد
بازگشت برمودا با فرزند ناصر عبداللهی
قیمت و بررسی فنی سیستم های آبیاری هوشمند
کدام هنرمند زن معراج پیامبر (ص) را ۳۰ سال نقاشی کرد؟
تبلیغات
آتلیه در شبکه های اجتماعی
آمار بازدید سایت
بازدید امروز:
765
بازدید دیروز:
4,194
هفته اخیر:
31,627
دوستان آتلیه
آموزشگاه خیاطی
آموزشگاه نقاشی
انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس
خرید و فروش خودرو
شرکت صنعتی سخت پوشش
طراحی سایت
فیش حج
قیمت بیسیم