از پیوند مسجد و صنایع دستی حرف می زنیم، از چه حرف می زنیم؟

از پیوند مسجد و صنایع دستی حرف می زنیم، از چه حرف می زنیم؟ به گزارش آتلیه دات کام، شاید هیچ هنری به اندازه صنایع دستی به دین و فرهنگ ایرانی ـ اسلامی نزدیک نباشد. سرتاسر مکانهای مذهبی را که نظاره کنید، از همان ساده ترین بناها تا مسجدی مانند شیخ لطف الله پر است از هنر دست هنرمندان ایرانی. اما فارغ از بنا، شاید پُربیراه نباشد اگر بگوییم بقاع متبرکه می توانند محلی مناسب برای عرضه صنایع دستی هم تلقی شوند.


به گزارش آتلیه دات کام به نقل از ایسنا، سیدعزت الله ضرغامی، وزیری که چند سالی است، متولی اصلی صنایع دستی در کشور شناخته می شود، با این نگاه موافق است و اخیرا آنرا یادآور شده است.
او می گوید: «فعالان زیادی در این عرصه داریم که یکی از اشکالات آنها نداشتن محلی برای عرضه است.» و از نظرش «یکی از محل های خوب برای عرضه صنایع دستی بقاع متبرکه است.»
اما اگر کمی به عقب برگردیم و شاید در همین حوالی و روزها، رد پای عرضه صنایع دستی روستاییان را در امامزاده ها هم مشاهده می نماییم. طرح «شمیم خدمت» که چندی پیش در ۵۰۰ امامزاده و بقعه کشور اجرایی شد نمونه هایی از همین دست است. ضمن این که در خیلی از مناسبت های مذهبی بخصوص در ماه محرم از خیلی از شاخه های صنایع دستی ایران بهره برده می شود.
نمونه ای از اجرای طرح شمیم خدمت در امامزاده


منبع:

1402/08/10
14:41:32
5.0 / ۵
544
تگهای خبر: فرهنگ , هنر , هنرمند
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
جمع 2 و 2 ؟
آمار بازدید سایت
بازدید امروز: 3,487
بازدید دیروز: 3,391
هفته اخیر: 42,480