آثار سیدعلی رئیسی

آثار سیدعلی رئیسی به گزارش آتلیه دات کام، کتاب «آثار سیدعلی رئیسی» منتشر گردید.


به گزارش آتلیه دات کام به نقل از ایسنا، در معرفی این کتاب که در ۳۳ صفحه از جانب انتشارات رهام اندیشه انتشار یافته آمده است: «سیدعلی رئیسی، استاد خوشنویسی، عرفان، محقق و نویسنده در این خطه است که بیشتر از بیست ساله دراین زمینه فعالیت دارد و در محضر بزرگان معاصر شاگردی کرده و کتاب های «خطه خط»، «روانشناسی هنر»، «دستخط درمانی» و «فراعرفان» از آثار برجسته اوست.
این کتاب شامل آثار خوشنویسی او به ضمیمه عصاره دستخط درمانی اش است که رئیسی بنیانگذار این سبک است.
او دراین زمینه توضیح داده است: دستخط درمانی از همقدمی هنر سنتی خوشنویسی و روانشناسی خط به وجود آمده و به سه دسته تقسیم می شود:

۱-گرافوسکپی: به مطالعه صفات و مشخصات عمومی نوشته و کیفیت آن می پردازد؛ حاشیه بزرگ و کوچک، مساوی بودن و نظم نوشته، شکل و فرم حروف.
۲-گرافومتری: به تحلیل اندازه های نسبی نوشته می پردازد؛ دایره ها، باریک و پهن بودن حروف، ارتفاع حروف و حتی شکل نقطه ها.
۳-گرافولوژی: به بررسی حالت های روحی و شخصیتی نویسنده می پردازد که در ادبیات فارسی کهن، به این علم کامل اشاره شده:
فریاد ز دست خامه قیر اندود
کو راز دلم به دوست و دشمن نمود
گفتم ببرم تا زبانش گنگ شود
ببریدم از آن فصیح تر گشت که بود.
پس خط زبان دست است. خط هرشخصی از ساختار عصبی و روانی و سن و فرهنگ و اقلیم او شکل می گیرد. دستخط هر کس منحصر به فرد است همچون اثر انگشتش، همینطور دست خط مبین افکار و احساسات انسان است.

در مقدمه کتاب آیدین آغداشلو گفته است: اشتیاق بی حد و دلبستگی عمیق میرعلی رئیسی به خوشنویسی، او را به کار و تحقیق و آفرینش در این زمینه واداشته است و در مدتی کوتاه قلم های نستعلیق و معلا را با همت و اشتیاق آزموده و دانگ های متنوعی را در این راه به کار گرفته است. او شوق و همت بسیاری را در این کار صرف کرده و همراه با خیلی از هم نسلانش، دیر یا زود و باعرضه و عرضه نوآوری و خلاقیت های ضروری، جایگاه حقیقی خویش را خواهد یافت و بر کرسی شایسته خود تکیه خواهد زد.
و هم حسین باهر در رابطه با او نوشته: مهم ترین شاخصه هویت ملی ما زبان فارسی است که حکیم فردوسی آن را با شاهنامه زنده کرد و مهم ترین بستر زبان فارسی شعر و خط نستعلیق است، که استاد میرعلی رئیسی با دستخط درمانی آن را احیا کرد، که در نوع خود کم نظیر است.




منبع:

1403/03/24
11:59:10
5.0 / ۵
468
تگهای خبر: خلاقیت , فرهنگ , كتاب , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
جمع 2 و 2 ؟
آمار بازدید سایت
بازدید امروز: 5,136
بازدید دیروز: 3,629
هفته اخیر: 40,315