در نشست خبری ستاد بزرگداشت فروغ فرخزاد مطرح شد:

فروش آثار تجسمی مربوط به فروغ فرخزاد و سهراب سپهری شایعه است

فروش آثار تجسمی مربوط به فروغ فرخزاد و سهراب سپهری شایعه است آتلیه دات کام: در نشست خبری ستاد بزرگداشت فروغ فرخزاد اعلام شد، تا حالا بیش از 2000 اثر هنری در ارتباط با فروغ فرخزاد و سهراب سپهریی جمع آوری شده است و قصد بر این است که در طول یک سال پیش رو این آثار را به نمایش بگذارند که نمونه آن برگزاری نمایشگاهی هفت روزه در گالری آریانا است و علاقمندان می توانند شاهد آثار منتخب از میان 700 نفر از چهره هایی باشند که در بخش تجسمی کارهایی را صورت داده اند.


به گزارش آتلیه دات کام به نقل از ایسنا، نشست خبری ستاد بزگداشت و سهراب سپهری با حضور علیرضا عزیزی مدیر و موسس این ستاد، نادر معماری مدیر اجرائی و سپیده حیدرآبادی مدیر روابط عمومی این رویداد در خانه هنرمندان ایران انجام شد.
سپیده حیدرآبادی، مدیر روابط عمومی این رویداد فرهنگی در ابتدا تصریح کرد که ستاد بزرگداشت فروغ فرخزاد و سهراب سپهری از سال ۱۳۹۳ کارهای خودرا با تمرکز بر اندیشه های این دو هنرمند آغاز نموده است و در بخش های مختلف فرهنگی و هنری که شامل کتاب، موسیقی، پادکست، آثار تجسمی و فیلم مستند است، فعالیت دارد.
وی افزود: در سال ۱۳۹۷ مراسمی برای نودمین سالروز تولد سهراب سپهری انجام شد و امسال نیز به مناسب نودمین سالروز تولد فروغ فرخزاد مقرر است برنامه های مختلفی صورت گیرد. امروز همین طور از پوستر رویداد رونمایی می شود که اثری از سلمان عبداللهی است. همین طور مقرر است انجمن خوشنویسان نیز در این بزرگداشت در کنار ما قرار بگیرند و زیر نظر آقای حیدر موسوی، رییس این انجمن برخی از بهترین هنرمندان خوشنویس برای همراهی با این رویداد معرفی کنند.
حیدرآبادی بیان کرد: استاد صداقت جباری که در عرصه خط و نقاشی فعالیت دارد نامواره فروغ و سهراب را برای این مجموعه طراحی نموده است.
علیرضا عزیزی، مدیر و موسس ستاد بزرگداشت فروغ فرخزاد در این جلسه اظهار داشت: بعد از برگزاری برنامه هایی که به مناسب نودمین سالروز سهراب سپهری تدارک دیده شد تصمیم گرفتیم تا امسال بخش فروغ فرخزاد را در این ستاد ایجاد نماییم و مقرر است کتابی را با مدیریت فرهنگی باران نیکراه منتشر نماییم. ایشان کارگردان هنری آلبوم های صوتی (پادکست ها) و فیلم مستند «من فروغ فرخزاد» را نیز برعهده دارند. پادکست صدای فروغ مجموعه مفصلی است که مقرر است همراه با گفت وگوهای گوناگون از افرادی باشد که در گروه خانواده او و در دایره چهره های معاصر حضور دارند. در این کتاب همین طور انتشار نامه های منتشر نشده گلستان را در پیش خواهیم داشت که دارای نگاه متفاوتی خواهد بود.
او از آزاده صمدی، بازیگر به عنوان راوی صدای فروغ فرخزاد نام برد و اضافه کرد که او به عنوان سخنگوی ستاد بزرگداشت فروغ انتخاب شده است.
عزیزی اشاره کرد: در گالری آریانا به مدت هفت روز علاقمندان می توانند شاهد آثار منتخب از میان ۷۰۰ نفر از چهره هایی باشند که در بخش تجسمی کارهایی را صورت داده اند. مجموع آثار تجسمی بیش از ۲۰۰۰ اثر است که ۱۰۰ اثر انتخاب می شوند. همین طور ۲۲ تصویر متفاوت از مراسم خاکسپاری فروغ فرخزاد در ۵۸ سال پیش انتخاب شده که در بخش ویژه نمایشگاه به نمایش درخواهد آمد. این عکس ها توسط یحیی دهقان پور، عکاس قدیمی در اختیار ستاد فروغ فرخزاد قرار گرفته است.
عزیزی اشاره کرد: در سال ۹۷ که فعالیت خودرا شروع کردیم تنها ۹۰ هنرمند در مجموعه حضور داشتند و امروز در مجموعه فروغ فرخزاد از بین ۴۴۴ هنرمند ۹۰ فرد در بخش فروغ انتخاب شده اند.
او تصریح کرد: پوستر طراحی شده برای این رویداد تجمیعی از چهره تمام هنرمندان حوزه تجسمی است که در هشت مدیوم با ما همکاری داشتند و سعی کردیم تا از حضور آنها بدین وسیله قدردانی نماییم. همین طور صداقت جباری از هنرمندان خط و نقاشی اثر خودرا به این مجموعه اهدا کرد.
عزیزی با اعلان اینکه تمامی آثاری که در ۱۰ سال قبل در این مجموعه و در ستاد جمع آوری شده به صورت اهدایی بوده است، اضافه کرد: در بخش دکلمه هنرمندانی نظیر بهروز رضوی(راوی زندگی سهراب سپهری)، فرخ نعمتی، مسعود رایگان، رویا تیموریان، امیر آقایی، ژرژ پطروسی حضور دارند. زنده یاد امین تارخ نیز آخرین اثر خودرا برای این مجموعه به یادگار گذاشت و روایت گر اشعار تنهایی های سهراب بوده است. همین طور احمد پژمان برای سالهای طولانی روی پروژه سمفونی سهراب کار کرده است و افراد دیگری نظیر بهزاد عبدی و پیروز ارجمند نیز با این مجموعه همکاری داشته اند. تعداد ۱۰ آلبوم موسیقی به تولید رسیده است و قصدمان از انجام این کار اشاعه فرهنگ و هنر در داخل و خارج از کشور است. نظارت بر شعرها و خوانش دکلمه های سهراب تا زمان حیات افشین یداللهی بر عهده ایشان قرار داشت. بسیاری این انتقاد را وارد می کنند که چرا در سالهای ما بین ۹۷ تا ۱۴۰۰ فعالیتی صورت نگرفت. دلیل این است که در این مقطع به علت بحران کرونا تمام جهان در تعطیلی به سر می برد و نمی توانستیم سازماندهی مناسبی برای آثار حدود هزار هنرمند صورت دهیم.
وی درباره ی شائبه هایی که بر اساس فروش آثار و نبود رعایت کپی رایت صورت گرفته، اظهار داشت: مالکیت آثار با موسسه فرهیختگان عصر هنر است، حقوق معنوی نیز مشخص است همه شعرها، تصاویر فروغ و سهراب در اختیار حقوقی ما است اما تعداد کمی از هنرمندان از اطلاعات ما استفاده کردند و باتوجه به وجود کپی رایت و این که به هنرمندان گفته شده بود خالق آثاری هستند که منحصرا برای این مجموعه تولید می شود، با این وجود این آثار سر از حراجی های داخل و خارج از کشور درآوردند و بدون توجه به کپی رایتی که در اختیار ستاد بود، برخی از هنرمندان آثار را برای مصارف شخصی خود مورد استفاده قرار دادند.
وی ادامه داد: در حال حاضر گنجینه ما دارای بالاتر از ۲۰۰۰ هزار اثر هنری است که از آنها نگهداری می شود و تمام مباحث مربوط به فروش آثار شایعه است.




در ادامه نادر معماری، مدیر اجرائی این رویداد نیز اظهار داشت: قرار بر این است روز هفتم دی ماه که شب نودمین سالروز تولد فروغ فرخزاد است مراسمی را در گالری آریانا برگزار و آثار منتخبی را که آقای عزیزی جمع آوری کرده اند را به نمایش بگذاریم. تا حالا بیش از دو هزار اثر در ارتباط با فروغ فرخزاد و سهراب سپهری جمع آوری شده است و می خواهیم در طول یک سال پیش رو این آثار را به نمایش بگذاریم و از این راه منش و شیوه فکری این دو هنرمند را بالاتر از پیش در معرض دید قرار دهیم.
معماری با اشاره به همکاری با غلامحسین امیرخانی(هنرمند شناخته شده عرصه خوشنویسی) بیان کرد: این افتخار را داشتم چند روز پیش در خدمت استاد امیرخانی باشم و از نزدیک با او دیدار داشته باشم. ایشان به اندازه ای نسبت به فروغ فرخزاد ارادت داشتند که بعد از حدود دو سال بار دیگر قلم به دست گرفتند. آخرین فعالیت او خطاطی مزار استاد شجریان بود و بعد از آن هیچ نوع فعالیت دیگری نداشتند.
وی در جواب این پرسش که چرا بجای هزار اثری که از فروغ و سهراب موجود است تنها به ۹۰ هنرمند اکتفا شده، توضیح داد: ما برای انجام این مراسم با محدودیت فضا مواجه بودیم و از مدتی قبل تمام گالری ها و مراکز مختلف همچون خانه هنرمند را رصد کردیم. این مجموعه ها کنداکتور سالانه خودرا بسته بودند و امکان جابجایی در تاریخ ها وجود نداشت. در نهایت با همکاری مدیریت گالری آریانا موفق شدیم به مدت یک هفته این مکان را در اختیار بگیریم. این گالری برای چیدمان حرفه ای آثار دارای محدودیت فضا است و نهایتاً می توان ۱۰۰ اثر را در آن به نمایش گذاشت و به این علت ما تعداد ۱۰۰ اثر را که مربوط به ۹۰ هنرمند از نسل های مختلف است را در آن نمایش خواهیم داد.
ایشان سپس اظهار داشت: عدد چهار در شعر فروغ فرخزاد مستتر است همانگونه که سروده «ساعت چهار بار نواخت، نجات دهنده در گور خفته است» و در روز چهارشنبه ۴/ ۴ /۱۴۰۴ در خانه هنرمندان با در اختیار گرفتن تمام فضاهای گالری های موجود، تمامی آثار را نمایش خواهیم داد و علاقه مندان امکان مشاهده آنها را خواهند داشت.
در ادامه سلمان رییس عبداللهی درباره ی طراحی پوستر این رویداد اظهار داشت: هنگامی که تصاویر اولیه در اختیار من قرار گرفت، به نام واره زیبایی از صداقت جباری با عنوان «من فروغ فرخزاد» برخوردم که برای من دارای مدلول عمیقی بود. همه ما هنرمندانی که در این نمایشگاه حضور داریم، آماده هستیم تا یک نفر و یک پیکر واحد باشیم. بدین سبب تصمیم گرفتم تا با بهره گیری از چهره هنرمندان مختلف، چهره فروغ فرخزاد را طراحی کنم و در بین صدها تصویری که استفاده شده است، تصویر فروغ فرخزاد نیز وجود دارد.
وی ادامه داد: قرار بر این است تا در این نمایشگاه یک اثر سلف پرتره از فروغ فرخزاد را شاهد باشیم. در تمام مدتی که مشغول طراحی این پوستر بودم، طنین صدای فروغ فرخزاد در گوش من بود و تلاش کردم تا المانی از این صدا را در پوستر داشته باشم و مربع های رنگی در این اثر حاکی از طنین صدای فروغ است که جلوه ای نامیرا و زوال ناپذیر دارد.



منبع:

1403/10/01
10:29:14
5.0 / ۵
12
تگهای خبر: آلبوم , پوستر , تصویر , زیبایی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
جمع 2 و 2 ؟
آمار بازدید سایت
بازدید امروز: 3,159
بازدید دیروز: 3,391
هفته اخیر: 41,824