آیا شما هم می خواهید بدانید که فوکوس بی نهایت چیست؟ چه کاربردی دارد؟ و چگونه روی بی نهایت فوکوس کنید؟ حتی اگر لنز شما علامت بی نهایت ندارد، این مقاله روش پیدا کردن نقطه فوکوس بی نهایت لنز، فوکوس روی بی نهایت در روز و شب و نکات مفیدی در این زمینه را به شما آموزش خواهد داد.
۱- «فوکوس بی نهایت» چیست؟
«فوکوس بر روی بی نهایت – Focus to infinity» واژه ای است که احتمالا شنیده اید، اما کاربرد آن واقعا خیلی واضح و مشهود نیست. شما معمولا این واژه را هنگام بحث در مورد یک عکس که در آن نقطه فوکوس در فاصله زیادی از
دوربین قرار دارد، می شنوید. از لحاظ تکنیکی، این واقعا فوکوس بر روی «بی نهایت» نیست. چون شما نمی توانید چیزهایی را که در فاصله بی نهایت قرار دارند ببینید. پاراگراف بعدی را که بخوانید، قشنگ متوجه می شوید که چرا به آن فوکوس بی نهایت می گوییم.
۲- عملکرد آن چگونه است؟
اشعه های نور همانطور که به لنز شما می رسند، واگرا می شوند – یعنی از هم دور می شوند. اما زمانی که شما بر روی فاصله بیشتری فوکوس می کنید، آن اشعه ها مستقیم می شوند تا وقتی که به جای واگرا موازی می شوند. نقطه ای که در آن اشعه ها موازی می شوند، نقطه فوکوس بی نهایت است – به این اسم نامیده می شود چون هر شیئی دورتر از آن نقطه نیز در فوکوس خواهد بود، به همین ترتیب تا بی نهایت (از لحاظ تئوری). به عبارت دیگر، وقتی شما بر روی بی نهایت فوکوس می کنید، نیازی نیست دوباره فوکوس کنید، حتی اگر اشیائی دورتر از شیئی که در نقطه فوکوس است، وجود داشته باشند.
۳- چه موقع به فوکوس بی نهایت نیاز دارید؟
شما معمولا این واژه را در بحث های مربوط به سوژه هایی که فوکوس بر روی آنها دشوار است، مانند رعد و برق، ستاره ها یا آتش بازی می شنوید. هنگامی که شما از هر چیزی که در فاصله زیادی (دوری) قرار دارد عکس می گیرید (به خصوص در شب)، اگر لنز خود را به طور دستی بر روی بی نهایت فوکوس کنید، نتایج بهتری به دست خواهید آورد تا اینکه برای انجام درست این کار به فوکوس خودکار یا حتی چشم های خود متکی باشید.
۴- نحوه انجام فوکوس روی بی نهایت:
قبل از آمدن فوکوس خودکار (autofocus)، تمام لنزهای باکیفیت را می شد با چرخش حلقه فوکوس تا انتها (رسیدن به توقف اجباری) بر روی بی نهایت فوکوس کرد. به عبارت دیگر، شما حلقه فوکوس را می چرخاندید، و هنگامی که به نقطه فوکوس بی نهایت می رسیدید، دیگر نمی توانستید آن را بچرخانید. این امر پیدا کردن نقطه فوکوس بی نهایت را بسیار آسان می کرد، چون به صورت فیزیکی می توانستید بفهمید که به آنجا رسیده اید – حتی لازم نبود برای پاسخ به این پرسش به بدنه لنز نگاه کنید، هرچند به طور کلی یک علامت ∞ چاپ شده بر روی لنزها برای نشان دادن نقطه فوکوس بی نهایت وجود داشت.
با ظهور فوکوس خودکار، دیگر همه چیز به این سادگی نبود. لنزهای جدیدتر اغلب پس از گذشتن از بی نهایت نیز فوکوس می کردند، و حتی بدتر از آن، برخی از آنها علامت کوچک ∞ را هم نداشتند. علت این که آن لنزهای جدیدتر می توانستند بعد از بی نهایت فوکوس کنند این است که گاهی اوقات این کار لازم است – نقطه فوکوس همانطور که دمای لنز بالا می رود تغییر می کند، بنابراین هنگامی که دمای بالا ایجاب می کند، فوکوس بعد از آن علامت بی نهایت می تواند مفید باشد. علت دیگر مربوط به مکانیک لنزهاست – به عنوان مثال، لنزهای کانن به این دلیل ساده بعد از علامت بی نهایت فوکوس می کنند:
چون موتور فوکوس خودکار اگر در هنگام فوکوس بر روی بی نهایت با یک توقف اجباری (Hard Stop) مواجه شود این کار سخت تر است،
با این حال، در برخی لنزها این مسئله فقط به خاطر سازنده است. در زمان های قدیم، همه لنزها به صورت جداگانه کالیبره می شدند، به طوری که مقیاس فاصله چاپ شده بر روی بدنه لنز دقیق بود. در لنزهای مدرن این امر ضروری تلقی نشده است، چون فوکوس خودکار همه کارها را انجام می دهد و مقیاس فاصله دیگر منسوخ شده است. بنابراین این بدین معنی است که شما ممکن است نقطه بی نهایت را درست به دست نیاورید، حتی اگر علامت بی نهایت را درست تنظیم کرده باشید.
بنابراین اولین کاری که باید انجام دهید این است که بررسی کنید که آیا لنز شما یک علامت ∞ چاپ شده بر روی بدنه اش دارد یا نه. برخی از لنزها در واقع یک علامت اضافه دارند که به شما می گوید بعد از آن توقف اجباری، برای فوکوس بر روی بی نهایت چقدر باید به عقب برگردید. این علامت معمولا به شکل یک «L» افقی است. اگر شما نشانگر فاصله (یک خط عمودی) را با علامت بی نهایت تنظیم کنید، فوکوس درستی به دست نخواهید آورد. با این حال اگر آن را با بخش عمودی کوتاه «L» تنظیم کنید، بر روی بی نهایت فوکوس خواهید کرد. البته از لحاظ نظری. به یاد داشته باشید که اگر حتی کمی اشتباه تنظیم کنید، این می تواند به معنی تفاوت بین ستاره های بسیار واضح و شارپ و ستاره های پنکیک شکل باشد.
۵- اگر علامت بی نهایت نداشته باشیم چه کنیم؟
اگر لنز شما علامت ∞ را ندارد، ممکن است فکر کنید که نمی توانید بر روی بی نهایت فوکوس کنید یا باید با استفاده از نوعی محاسبه پیچیده این کار را انجام دهید، اما خوشحال خواهید شد اگر بدانید که اینطور نیست. فوکوس بر روی بی نهایت حتی بدون علامت ∞ در واقع بسیار ساده است.
در طول روز،
دوربین خود را به سمت چیزی بسیار دور، مانند بالای یک رشته کوه، ماه یا یک ابر بگیرید. بر روی آن شیء فوکوس خودکار کرده و سپس به مُد دستی (M) سوئیچ کنید. آن نقطه را بر روی بدنه لنز خود علامت بزنید. این نقطه فوکوس بی نهایت شماست.
و اما اگر در تاریکی عکس می گیرید و ترجیح می دهید برای پیدا کردن آن نقطه بر روی بدنه لنز خود به چراغ قوه متکی نباشید، فوکوس بر روی ماه راه حل مطمئنی است. اگر ماه در آسمان نیست، می توانید از یک شیء فلکی روشن یا حتی یک نور مصنوعی در دوردست استفاده کنید – اکثر سیستم های فوکوس خودکار مدرن قادر به فوکوس بر روی یک نقطه نور روشن بسیار کوچک هم هستند. فقط به یاد داشته باشید که وقتی لنز خود را بر روی بی نهایت فوکوس کردید، فوکوس خودکار خود را غیرفعال کنید. چیزی که نمی خواهید این است که وقتی آماده عکس گرفتن شدید لنز شما دوباره فوکوس کند – و اگر این کار را به عهده خود
دوربین بگذارید دقیقا همین اتفاق خواهد افتاد. غیرفعال کردن فوکوس خودکار مطمئن ترین راه است برای اطمینان از این که این اتفاق نخواهد افتاد.
نتیجه گیری
استفاده از تکنیک فوکوس بر روی بی نهایت برای به دست آوردن نتایج عالی در هنگام
عکاسی از اشیاء دوردست، به خصوص اشیاء دوردست در شب، بسیار آسان است. حتی به تمرین زیادی هم نیازی ندارد، فقط باید درک خوبی از تجهیزات خود داشته باشید. هنگامی که نقطه فوکوس بی نهایت را برای هر یک از لنزهای خود پیدا کردید، آماده اید تا با دقت عالی از آن اشیاء دور عکس بگیرید.
نویسنده: دیوید پترسون (David Peterson)