نورپردازی استودیویی در منزل

نورپردازی استودیویی در منزل آتلیه دات کام: اگر نورپردازی استودیویی را امتحان نکرده باشید، ممکن است کمی دلهره آور به نظر بیاید. در صورتی که اکثر تکنیک های نورپردازی پرتره آنقدر که فکر میکنید ترسناک نیستند. با استفاده از وسایل نورپردازی خانگی با چند فلاش و تعدادی وسایل جانبی می توانید عکسهای بسیار زیبایی را در زمانی بسیار کوتاه بگیرید. در حقیقت استفاده از وسایل نورپردازی ساده تر از استفاده از فلاش های اکسترنال است. ما برای این آموزش از دو شاخه نور Elinchrom D-Lite استفاده کردیم که ۶۳۰$ قیمت آن است، اما شما می توانید با هر مقدار هزینه ای با هر پیکیج نورپردازی دیگری هم کار کنید. در ادامه به شما چند وسیله استاندارد در نورپردازی را معرفی می کنیم، و ۴ تکنیک نورپردازی به شما آموزش خواهیم داد که می توانید با استفاده از آنها عکسهای پرتره حرفه ای در خانه تان بگیرید.


با توجه به اینکه این تکنیک های نورپردازی کلاسیک که به شما آموزش خواهیم داد راه بسیار خوبی برای شروع کارتان هستند، بهترین راه کسب تجربه است. پس اگر وسایل نور پردازی در خانه دارید نترسید و سعی کنید با آنها تمرین کنید و تجربه کسب کنید.
 
انجام هر یک از این تکنیک ها ۳۰ دقیقه بیشتر زمان نمی برد.
 
حال بیایید با هم شروع کنیم.
 
ساخت یک استودیو عکاسی حرفه ای در خانه
این مجموعه وسایل نورپردازی خانگی تمام چیزی است که شما برای شروع به آن احتیاج دارید. در زیر به معرفی وسایلی می پردازیم که در تکنیک هایی که به شما آموزش می دهیم به آنها احتیاج خواهید داشت.
 
1- پایه فلاش
 
 
 
هدف از استفاده از فلاش های استودیو ای قرار دادن منبع نور با فاصله از دوربین است، که نور خشنی در عکس نداشته باشیم. به این پایه ها فلاش متصل می شود و به وسیله آن میتوان فلاش را با هر فاصله و زاویه ای از سوژه تنظیم کرد.
 
۲- فلاش
 
 
اکثر پکیج های نورپردازی دو فلاش دارند. علاوه بر فلاش چراغ دیگری هم به نام « modeling light» وجود دارد که برای استفاده در مکان های تاریک و روشن کردن فضا از آن استفاده می شود. اکثر این فلاش ها گزینه ای به نام «Slave» دارند که با استفاده از این گزینه می توان یک فلاش را تابع فلاش دیگر کرد، و با اتصال دوربین به یک فلاش هر دو فلاش روشن شوند.
 
۳- چتر (Umbrella)
 
 
استاندارد ترین وسیله های نورپردازی چتر هایی هستند که با تابیدن فلاش به داخل آنها و انعکاس از داخل آن ها به فضا عکس می گیرند. این چتر ها با رنگهای مختلف سفید، نقره ای و طلایی موجود هستند.
 
۴- سافت باکس (Softbox)
 
 
سافت باکس وسیله ای است شبیه به چادر های مسافرتی است که اگر بتوانید آن را سر هم کنید، این وسیله نور لطیف تر و کنترل شده تری نسبت به چتر می دهد، و روشنایی بیشتری هم دارد.
 
۵- اسنوت (Snoot) و لانه زنبوری (Honycomb)
 
      
 
هر دوی این وسایل به شما کمک می کنند تا نور متمرکز تری پخش کنید. این وسایل برای نورپردازی پس زمینه و یا برای نشان دادن قسمت خاصی از تصویر استفاده می شوند.
 
۶- رفلکتور یا بازتابنده (Reflector)
 
یک رفلکتور ساده می تواند در نورپردازی بسیار مفید واقع شود، مخصوصاً اگر بخواهید فقط از یک منبع نوری استفاده کنید. درست همان استفاده را دارد که در شرایط نوری طبیعی دارد، برای انعکاس نور به طرف سوژه و روشن کردن سایه های تیره.
 
تکنیک نورپردازی Rembrandt
 
این تکنیک برای نورپردازی های هنری مناسب است.
یک فلاش که به آن یک چتر متصل است را با زاویه ۴۵ درجه نسبت به مدل و با ارتفاع تقریباً ۲ متری قرار دهید.
 
این فلاش یک نور قوی، خشن و مستقیم به سمت مدل می اندازد. به این نور، نور اصلی می گویند.
 
برای تعادل بخشیدن به نور ها یک رفلکتور در سمت دیگر مدل قرار دهید تا مقداری از این نور را به سمت مدل بازتاب دهد و سایه ها را کمی روشن کند.
 
باید یک مثلث نوری بر روی صورت مدل ایجاد شود، به از این کار با عنوان Rembrandt یاد می شود.
 
وسایل مورد نیاز: یک فلاش – یک رفلکتور – دو پایه فلاش
 
تکنیک نورپردازی Clamshell
 
این تکنیک نورپردازی برای نشان دادن تمام جزئیات صورت با نور یکنواخت است.
با توجه به تخت بودن نور و عمق نداشتن و یکنواخت بودن نور، این تکنیک برای نشان دادن زیبایی مدل مناسب است.
 
انجام دادن این تکنیک هم بسیار ساده است، تنها کاری که باید انجام دهید قرار دادن دو سافت باکس با فاصله و زاویه برابر نسبت به مدل در دو طرف اوست.
 
قدرت هر دو فلاش هم باید برابر بگذارید. می توانید از یک رفلکتور هم در پایین صورت مدل خود برای بهبود عکستان استفاده کنید، این رفلکتور را خود مدل هم به راحتی می تواند نگه دارد. که این رفلکتور باعث می شود نور از پایین به سمت صورت مدل بازتاب داده شود.
 
وسایل مورد نیاز: ۲ عدد فلاش – ۲ سافت باکس ۶۶ سانتی متری – ۱ رفلکتور – ۳ پایه نور
 
تکنیک نورپردازی از پشت – Backlight
 
این تکنیک با استفاده از یک فلاش در پشت سر مدل عمق و هیجان به عکستان می دهد.
برای ایجاد این بعد یک لانه زنبوری یا اسنوت را بر روی یکی از فلاش های خود نصب کنید. با این کار پرتوی نور را باریک می کنید.
ما این فلاش را پشت سر مدل و رو به دوربین قرار می دهیم تا پشت سر مدل را روشن کند.
 
این نور باعث می شود عکستان عمق و هیجان بگیرد، و در عین حال مدل را از پس زمینه جدا می کند. البته باید حواستان باشد که این فلاش در عکستان نیفتد.
 
وسایل مورد نیاز: ۲ عدد فلاش – ۱ سافت بکس ۶۶ سانتی متری – ۱ رفلکتور – ۱ لانه زنبوری
 
تکنیک نورپردازی ریم – Rim lighting
 
این تکنیک برای نشان دادن یک تصویر هیجان انگیز و نشان دادن شخصیت مدل استفاده می شود.
دو فلاش را در دو طرف و اندکی پشت مدل رو به دوربین قرار دهید. این روش ممکن است کمی برای تنظیم نور ها کار ببرد. این تکنیک فرم و شکل سوژه را خیلی خوب به تصویر می کشد.
با وجود زاویه فلاش ها رو به دوربین باید حواستان به عدم ایجاد Lens Flare (ثبت اشعه های مزاحم روی عکس) در عکس باشد. با استفاده از Barn door ( وسیله هایی که بر روی فلاش نصب می شوند که می توان با استفاده از آن ها جهت نور فلاش را محدود کرد)، هود های قابل نصب بر روی لنز و یا هر چیزی که جلوی برخورد مستقیم نور را به لنز بگیرد، استفاده کرد.
 
یک دستیار برای نگه داشتن رفلکتور برای روشن کردن سایه های خشن هم می تواند به بهبود عکستان کمک کند.
 
وسایل مورد نیاز: ۲ عدد فلاش – ۲ رفلکتور – ۳ پایه نور
 
نکات نهایی برای نورپردازی استودیو ای
در ادامه به نکاتی اشاره می کنیم که هنگام نورپردازی به شما کمک خواهند کرد.
 
نکته ۱
سرعت شاتری که برای نورپردازی انتخاب می کنید طبیعتاً زیاد تأثیری در نور عکس نخواهد داشت، اما باید طوری باشد که لرزش دوربین را ثبت نکند. همچنین باید حواستان باشد سرعت شاتر را سریعتر از سرعت برقراری ارتباط بین دوربین و فلاش انتخاب نکنید (این کار باعث می شود عکستان قبل از فلاش زدن گرفته شود و یا به همه عکستان نور نرسد) معمولاً در دوربین ها سرعت برقراری ارتباط با فلاش ۱/۲۵۰ و یا ۱/۱۲۰ ثانیه است. همیشه سرعتی پایینتر از این مقدار انتخاب کنید. اگر سرعت را بالاتر ببرید، نوار های مشکی رنگ ناخواسته در عکستان ایجاد می شوند.
 
در مورد اشتباهاتی که ممکن است با انتخاب هر سرعت شاتر رخ دهند و بهترین تنظیماتی که باید استفاده کنید، بیشتر بدانید.
 
نکته ۲
قدرت فلاش ها بر اساس وات بر ثانیه نشان داده می شود. هر فلاشی که ما استفاده می کنیم قدرتی برابر با ۴۰۰Ws دارد. که این قدرت برای عکاسی پرتره معمولی مناسب است.
 
نکته ۳
دوربین را در حالت دستی قرار دهید و از LCD و هیستوگرام دوربین استفاده کنید تا نتیجه نورپردازی خود را ببینید. برای تنظیم کردن نور از کم و زیاد کردن قدرت فلاش ها و باز و بسته کردن دریچه دیافراگم استفاده کنید.
 
نکته ۴
برای ارتباط بین دوربین و فلاش به یک وسیله اتصال سیمی یا بیسیم احتیاج دارید تا با فشردن دکمه شاتر فلاش ها روشن شوند. وسیله های اتصال بیسیم (رادیو فلاش) با قیمت مناسبی قابل خریداری هستند و با توجه به اینکه همه دوربین ها را نمی توان با سیم به فلاش متصل کرد استفاده از رادیو فلاش بهتر است.

 

1395/07/15
16:57:41
4.0 / ۵
4811
تگهای خبر: دوربین , عکاسی , عکاسی حرفه ای , کیفیت تصویر
این مطلب را می پسندید؟
(4)
(1)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
جمع 2 و 2 ؟
آمار بازدید سایت
بازدید امروز: 407
بازدید دیروز: 10,368
هفته اخیر: 35,063