گفت وگو با یك نوازنده به بهانه سالروز درگذشت ابراهیم شریف زاده،

غسال بودنش، مانعی برای كسب درجه دكترای هنری شد

غسال بودنش، مانعی برای كسب درجه دكترای هنری شد خراسان رضوی یك نوازنده و فعال موسیقی سرحد شرق خراسان در تایباد اظهار داشت: عدم توجه و حمایت مسؤلان از هنر موسیقی تا حدی است كه شغل غسال بودن برای یك هنرمند مشهور در شرق خراسان بزرگ او را از كسب درجه دكترای هنری محروم كرد و این درجه بعد از مرگ او به دخترش رسید.


سلمان سلیمانی در گفتگو با ایسنا اظهار نمود: متاسفانه درجه دکترای هنری مرحوم شریف زاده با پیگیری های استاد درویشی بعد از مرگ وی در لحظه خاکسپاری تحویل دخترش شد و این مهم یک صدمه برای هنر منطقه سرحد شرق خراسان است.
وی ضمن اشاره به اینکه دختر استاد از اعطای این درجه بسیار ناراحت است و این مدرک را در این زمان بی ارزش می داند، اضافه کرد: البته این کوتاهی مسؤلان در عرصه هنر و محروم کردن استادی که در موسیقی مقامی زبانزد هنرمندان است از دریافت این درجه چیزی از ارزش هنری مرحوم شریف زاده کم نکرد چونکه او بدون داشتن هیچ درجه و مقامی توانسته بود در این عرصه نام خراسان بزرگ را در دنیا پرآوازه کند تا جایی که نسل های بعد هم خراسان را به موسیقی مقامی خواهند شناخت، فقط امیدواریم مسؤلان ما به این درک برسند که هنرمندان زمان زنده بودنشان نیازمند حمایت هستند.
وی افزود: این استاد بزرگوار اهل باخرز بوده و در ۲۲ آبان ماه ۱۳۹۵ در حالیکه حدود ۱۰۰ سال عمر کرد درگذشت و صدای ماندگارش را برای نسل های بعد به یادگار گذاشت.
او ضمن اشاره به عدم حمایت مسؤلان از هنر موسیقی بیان نمود: مرحوم شریف زاده سال ۱۳۹۴ توسط کارشناسان موسیقی نواحی که شورایعالی ارزشیابی هنرمندان کشور در حوزه موسیقی که از زیرمجموعه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است برای کسب درجه دکترای هنری دعوت شد اما در انتها جلسه و زمان اهدای درجه به علت تفکرات پایین مسؤلان و تنها به علت اینکه این مرد موسیقی مقامی کشور "مرده شوی" بود از دریافت این سمت محروم شد.
سلیمانی اظهار نمود: شریف زاده از صدای خاصی برخوردار بود که تأثیر بسزایی در ذهن مخاطب ایجاد می کرد، سال ۱۳۹۲وی به جشنواره موسیقی در سرخس بعنوان پیشکسوت موسیقی مقامی برای اجرا دعوت شد؛ با این که تنها چند دقیقه به صورت تک خوانی آواز "هزارگی" را خواند اما تک تک میهمان ها را به وجد آورد.
او در ادامه توضیح داد: مرحوم علاوه بر تبحر در موسیقی مقامی با صدای دلنوازی که داشت یکی از بهترین اذان ها را قرائت می کرد طوری که مورد توجه اغلب موسیقدان های بزرگ و نام آور قرار گرفته است؛ اما در فاصله سالهای ۱۳۹۳ الی ۱۳۹۵ که سالهای پایانی عمر ایشان بود کهولت سن و اندکی آلزایمر عاملی شد تا دیگر اذان نگوید.
این جوان فعال موسیقی مقامی در تایباد خاطرنشان کرد: نسل ما باید تلاش نماییم برای ادا کردن دِین خود به موسیقی مقامی که خاص مناطق شرق خراسان است آنچه در این عرصه فرا گرفته ‎ایم با استناد به داشته های اساتیدی همچون نظر محمد سلیمانی، ابراهیم شریف زاده، علی اصغر افراز، کربلایی محمد و... در اختیار نسل آینده بگذاریم و برای آموزش آن پیشگام باشیم.
وی اظهار نمود: استاد کربلایی محمد و استاد افراز یکی از مهم ترین سازنده های دوتار در منطقه سرحد شرق خراسان "تایباد" بودند و بعد از آنها متاسفانه الگو و شکل اصلی این ساز به درستی مورد توجه قرار نگرفت و اگر فردی هم برای ساخت آن اقدام نمود در سیما و صدای اصلی ساز تغییراتی ایجاد کرد.
این نوازنده مطرح کرد: بنده به نوبه خودم که در این عرصه فعالیت دارم و تلاش کردم برای ادای دِینم به موسیقی مقامی بعد از درگذشت این اساتید در این حوزه گام بردارم و بدون کوچکترین تغییری در صدا و سیما و الگوی دوتارهای قدیمی با قدمت ۱۵۰ ساله آنرا ساخته و در اختیار هنردوستان قرار دهم.
سلیمانی در انتها با گلایه از مسؤلان در مورد عدم پشتیبانی از هنر موسیقی اظهار داشت: استاد شریف زاده با وجود اینکه برای زنده نگه داشتن نام موسیقی شرق خراسان در جهان کوشش کرد اما به علت عدم حمایت مسؤلان زندگی بسیار سختی را سپری نمود و همچنان در محرومیت درگذشت و فوت بسیار غم انگیزی داشت.



1399/08/25
12:15:46
5.0 / ۵
1665
تگهای خبر: آموزش , جشن , جشنواره , مدرك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
جمع 2 و 2 ؟
آمار بازدید سایت
بازدید امروز: 967
بازدید دیروز: 10,368
هفته اخیر: 36,183