تبادل لینک
تبادل لینک
جشنواره
جشنواره
جستجوی آتلیه ها
جستجوی آتلیه ها
تماس با ما
تماس با ما
درباره آتلیه
درباره ما
ورود به سایت
ورود به سایت
جزییات نقاشی مصر باستان مشخص شد
آتلیه دات کام: باستان شناسانی که نقاشی های روی دیوارهای یک گورستان مصر باستان را با بهره گیری از تازه ترین فناوری ها بررسی کردند، جزییات پنهان نقاشی های مصر باستان، همراه با فرآیندهای هنری و تغییراتی که بیش از 3000سال پیش در شاهکارهای تاریخی انجام شده است را کشف کردند
به گزارش آتلیه دات کام به نقل از ایسنا و به نقل از لایوساینس، نتایج تحقیقات جدید، تغییراتی که هنرمندان مصر باستان در بیش از ۳۰۰۰سال پیش در پرتره های سلطنتی یک مقبره باستانی به وجود آورده بودند را آشکار کرد.
این نقاشی فرعون «رامسس دوم»(دوره حکومت از ۱۲۷۹ قبل از میلاد تا ۱۲۱۳ قبل از میلاد) را به تصویر می کشد و بر روی دیوار مقبره ای به نام «ناختامون» در نزدیکی «اقصر» خلق شده است. برمبنای مقاله ای که در ژورنال «PLOS One» انتشار یافته است، در این نقاشی کمی ته ریش بر روی صورت فرعون دیده می شود و وی در حالی به تصویر کشیده شده که در مقابل فردی قرار گرفته که مشخصات ظاهری آن به خوبی قابل مشاهده نیست.
به همین دلیل، کارشناسان قبل تر تصور می کردند که این نقاشی فرعون را درحال سوگواری برای مرگ پدرش، فرعون «ستی یکم»(دوره حکومت از ۱۲۹۴ قبل از میلاد تا ۱۲۷۹ قبل از میلاد) به تصویر می کشد. با اینحال اسکن های جدیدی که از این نقاشی گرفته شده است، نتایج متفاوتی را نشان میدهد.
پژوهشگران با بهره گیری از روش طیف سنجی فلورسانس پرتو ایکس که جهت بررسی ترکیبات شیمیایی یک شیء کاربرد دارد، نقاشی «رامسس دوم» و یکی دیگر از نقاشی های این مقبره را اسکن کردند و به جزئیاتی را آشکار کردند که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیست.
این گروه از پژوهشگران دریافتند که در این نقاشی «رامسس دوم» در حقیقت با «پتاح»، یکی از ایزدان مصر باستان روبه رو شده است.
با اینحال تفسیر جدید این گروه پژوهشگران از نقاشی «رامسس دوم» و زمان خلق آن مخالفانی هم دارد.
این گروه از پژوهشگران همین طور کشف کردند که «رامسس دوم» با برآمدگی زیر گلو یا همان «سیب آدم» نقاشی شده است. پژوهشگران این نکته را یادآور شدند که چنین جزئیاتی هیچ گاه در
هنر
مصر باستان نشان داده نشده بود.
علاوه بر این فرعون در ابتدا در حالی به تصویر کشیده شده بود که گردنبندی به نام «گردنبند شبیو» را پوشیده بود که از چند زنجیره حجیم طلا تشکیل شده است. پژوهشگران در مقاله جدید نوشتند که این نوع گردنبند در دودمان بیستم مصر باستان (فاصله ۱۱۸۶ قبل از میلاد تا ۱۰۷۰ قبل از میلاد) مرسوم بود، اما در دوران حکومت «رامسس دوم» استفاده نمی شد. بگفته پژوهشگران، گردنبند «شبیو» بعدها با رنگ پوشانده و بجای آن گردنبند «وسخ» نقاشی شده که نوعی جواهر مسطح رایج در دوران حکومت «رامسس دوم» بود.
این گروه تحقیقاتی باتوجه به اکتشافاتی که درباره ی گردنبند این نقاشی انجام شده است، فکر می کنند که این نقاشی در ابتدا در دودمان بیستم مصر باستان، یعنی چند دهه پس از مرگ «رامسس دوم» خلق شده است. به نظر می آید، زمانی که هنرمندان متوجه شدند که گردنبند اشتباهی را برای «رامسس دوم» نقاشی کرده اند، این اشتباه را اصلاح کرده اند.
بگفته «فیلیپ مارتینز» محقق ارشد این مقاله، برآمدگی زیر گلو «رامسس دوم» نیز احتمالاً در جریان اصلاح این نقاشی و اشتباها به آن اضافه شده است. هنوز مشخص نیست که چرا «رامسس دوم» با ته ریش بر روی چانه اش به تصویر کشیده شده است. این نوع نقاشی رایج نیست، چونکه فرعون ها اغلب با صورت اصلاح شده یا ریش نقاشی می شدند.
علاوه بر نقاشی که «رامسس دوم» را نشان می دهد، این گروه از پژوهشگران نقاشی دیگری از همین مقبره را تحلیل کردند. اسکن این نقاشی جزییات بیشتری را در مورد بازویی بعدا نقاشی شده بود و هنوز با چشم غیرمسلح به آسانی قابل مشاهده می باشد را آشکار کرد.
منبع:
atolieh.com
1402/04/23
16:43:51
5.0 / ۵
511
تگهای خبر:
اسكن
,
تصویر
,
فناوری
,
قاب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
فروش آثار تجسمی مربوط به فروغ فرخزاد و سهراب سپهری شایعه است
درخواست معاون رئیس جمهور از هنرمندان و خبر ویژه صمدیان
آثار هنرمندان ایرانی در ژنو چکش خورد
موزه هنر ملی روسیه میزبان هیأت هنری ایران شد
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
جمع 2 و 2 ؟
تبلیغات
+
پربیننده ترین ها
از خاکسپاری یک بازیگر جوان تا گزارشی از ارکستر سمفونیک تهران و سریال جدید شبکه سه
بستری شدن بازیگر قدیمی در بیمارستان، لغو سلیقه ای کنسرت ها و وضعیت نگران کننده کعبه زرتشت
تقویت فولیکول های موی ریش با خواص بی نظیر سیر سیاه
اصفهان میزبان سی و هفتمین جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان شد
+
پربحث ترین ها
فرایند کاپوتاژ و مزایای آن
فروش آثار تجسمی مربوط به فروغ فرخزاد و سهراب سپهری شایعه است
در دومین روز از جشنواره موسیقی صبا چه گذشت؟
ببینید
+
جدیدترین ها
فروش آثار تجسمی مربوط به فروغ فرخزاد و سهراب سپهری شایعه است
در دومین روز از جشنواره موسیقی صبا چه گذشت؟
ببینید
برگزاری یک سفر هنری در برج آزادی
فرایند کاپوتاژ و مزایای آن
درخواست معاون رئیس جمهور از هنرمندان و خبر ویژه صمدیان
آثار هنرمندان ایرانی در ژنو چکش خورد
طنین موسیقی ایرانی در تالار وحدت با ارکستر چکاوک
تبلیغات
آتلیه در شبکه های اجتماعی
آمار بازدید سایت
بازدید امروز:
375
بازدید دیروز:
4,111
هفته اخیر:
35,713
دوستان آتلیه
آموزشگاه خیاطی
آموزشگاه نقاشی
انتخابات مجلس ، کاندیدای مجلس
خرید و فروش خودرو
طراحی سایت
فیش حج